Belgische wapenbedrijven leveren volgens de vijf ngo's sinds 2013 onderdelen voor de Turkse militaire transportvliegtuigen A400M.
Volledig scherm
Belgische wapenbedrijven leveren volgens de vijf ngo's sinds 2013 onderdelen voor de Turkse militaire transportvliegtuigen A400M. © EPA

Ngo's dreigen met juridische stappen tegen Belgische wapenexport naar Turkije

In een aangetekende brief aan de Vlaamse, Waalse en Brusselse gewestregeringen dringen vijf vredes- en mensenrechtenorganisaties aan op het stopzetten van de export van militaire onderdelen naar Turkije. De Turkse luchtmacht schendt volgens de ngo's het wapenembargo op Libië met Belgische wapentechnologie. De ngo's dreigen met juridische stappen indien de gewestelijke overheden geen adequate maatregelen nemen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Drugsmaffia ontvoert man (23) uit Oostende: slachtoffer door Nederlandse politie bevrijd
  Oostende
  8

  Drugsmaf­fia ontvoert man (23) uit Oostende: slachtof­fer door Nederland­se politie bevrijd

  Een 23-jarige man uit Oostende is door de Nederlandse politie bevrijd nadat hij in de kuststad ontvoerd was door de drugsmaffia. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen aan HLN. Drie ontvoerders, leden van een Deense bende, reden met hun geknevelde slachtoffer naar Nederland. Daar greep de politie in om erger te voorkomen. Eén verdachte verscheen intussen voor de Brugse raadkamer, maar beroept zich op z’n zwijgrecht.