De neutrale zone zorgde in de eerste dagen voor een toestroom van sans-papiers uit het hele land.
Volledig scherm
De neutrale zone zorgde in de eerste dagen voor een toestroom van sans-papiers uit het hele land. © BELGA

Neutrale zone gaat ook voor hongerstakers definitief dicht

De neutrale zone in de buurt van het Sint-Katelijneplein gaat definitief dicht. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) sluit de zone definitief, ook voor de hongerstakers. Zij zouden genoeg geïnformeerd zijn over mogelijke regularisatiedossiers. Ondanks de sluiting stond er donderdag toch nog een dertigtal mensen aan te schuiven.

28 reacties

 • Piet Deroover

  2 maanden geleden
  Eigenlijk waren ze al uitgewezen, vanwaar die tweede kans ? Binnenkort derde kans voor diegenen die nu niet slagen ? Zo trek je alleen maar extra imigranten aan, gewoon even wachten en je mag een herexamen doen met meer dan 50% kans op slagen. Dat is geen asielbeleid meer maar een loterij.
 • Arthur Tchikaya

  2 maanden geleden
  Zo simplistisch allemaal in woorden. Terugsturen punt andere lijn. Maar zo eenvoudig als het klinkt is het in werkelijkheid verre van. Maar dat past niet in het verhaal. Dat wil men niet horen of ook niet geloven.
 • Frans Peeters

  2 maanden geleden
  Mogen we nu eindelijk eens cijfers over hoeveel teruggestuurde met of zonder extrabonus?
 • leen hanssens

  2 maanden geleden
  Hebben ze papieren gekregen?
 • malfait christian

  2 maanden geleden
  Stem een wet die hulp aan illegalen verbiedt en straft. Zaak opgelost. En snel repatrieren, al wie desondanks zijn bevel om het land te verlaten negeert.
 1. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling
  63

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communice­ren over PFOS-vervuiling

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. De oppositie reageert alvast ongerust. “Waarom greep men niet in, in belang van de gezondheid?", klinkt het bij Vooruit. “Ik heb alle vertrouwen dat zowel Lantis als mijn toenmalige kabinetsmedewerkers in eer en geweten en correct hebben gehandeld”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) in een reactie.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.