De neutrale zone zorgde in de eerste dagen voor een toestroom van sans-papiers uit het hele land.
Volledig scherm
De neutrale zone zorgde in de eerste dagen voor een toestroom van sans-papiers uit het hele land. © BELGA

Neutrale zone gaat ook voor hongerstakers definitief dicht

De neutrale zone in de buurt van het Sint-Katelijneplein gaat definitief dicht. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) sluit de zone definitief, ook voor de hongerstakers. Zij zouden genoeg geïnformeerd zijn over mogelijke regularisatiedossiers. Ondanks de sluiting stond er donderdag toch nog een dertigtal mensen aan te schuiven.

28 reacties

 • Piet Deroover

  1 jaar geleden
  Eigenlijk waren ze al uitgewezen, vanwaar die tweede kans ? Binnenkort derde kans voor diegenen die nu niet slagen ? Zo trek je alleen maar extra imigranten aan, gewoon even wachten en je mag een herexamen doen met meer dan 50% kans op slagen. Dat is geen asielbeleid meer maar een loterij.
 • Arthur Tchikaya

  1 jaar geleden
  Zo simplistisch allemaal in woorden. Terugsturen punt andere lijn. Maar zo eenvoudig als het klinkt is het in werkelijkheid verre van. Maar dat past niet in het verhaal. Dat wil men niet horen of ook niet geloven.
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Mogen we nu eindelijk eens cijfers over hoeveel teruggestuurde met of zonder extrabonus?
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Hebben ze papieren gekregen?
 • malfait christian

  1 jaar geleden
  Stem een wet die hulp aan illegalen verbiedt en straft. Zaak opgelost. En snel repatrieren, al wie desondanks zijn bevel om het land te verlaten negeert.
 1. Proces aanslagen Brussel en Zaventem wordt op 14 november hervat na lange discussie over glazen boxen

  Proces aanslagen Brussel en Zaventem wordt op 14 november hervat na lange discussie over glazen boxen

  Het proces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem zal op 14 november van start gaan. Dat laat de federale overheidsdienst Justitie weten via Twitter. Door de discussie rond de omstreden beschuldigdenboxen werd de eigenlijke start op 10 oktober uitgesteld. “Dankzij intensieve samenwerking wordt de beklaagdenbox snel aangepast. Zo wordt het uitstel beperkt tot drie weken (in de herfstvakantie waren de zittingen sowieso geschorst)”, aldus de FOD Justitie.