Vlaams minister-president Jan Jambon gisteren tijdens zijn Septemberverklaring.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon gisteren tijdens zijn Septemberverklaring. © BELGA

Netwerk tegen Armoede: “Regering mist ambitie op vlak van armoedebestrijding”

Volgens het Netwerk tegen Armoede "mist de Vlaamse regering  de ambitie om echt het verschil te maken op het vlak van armoedebestrijding". De organisatie reageert daarmee op de Septemberverklaring van de regering-Jambon. "Kwetsbare mensen staan gedwongen aan de kant toe te kijken terwijl de kopgroep en het peloton - de middenklasse - zich losrijden", klinkt het. De organisatie dringt aan op extra inspanningen. "Elke euro besteed aan mensen in armoede verhoogt hun koopkracht en draagt bij aan onze welvaart".

21 reacties

 • Wesley De Cock

  1 jaar geleden
  Dit Netwerk wil alle huizen gratis weggeven, in het kader van armoedebestrijding? En de middenklasse rijdt zich los, hoe? Zij die net boven de verhoogde tegemoetkoming zitten zijn anders ferm gejost. De voordelen voor “armen” zijn niet meer bij te houden. Het probleem is dat onze regering meer mensen in de armoede duwt, maar de laagverdieners en chronische doppers zijn anders wel gezegend. Het is de middenklasse die alles moet betalen en juist het meest achterblijft!
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Die politici denken alleen maar aan zichzelf. De burgers moeten maar zien rond te komen.
 • jos duriau

  1 jaar geleden
  Armoedebestrijding kent de Vlaamse regering niet , wel de rijkenbetutteling .
 • Jean Gallet

  1 jaar geleden
  Activatie. Armoede zit in bepaalde familie's ingebeiteld. Waarom gaan werken, als je alles gratis of aan verlaagd tarief krijgt. Vb Vader en moeder werkloos, 2 kinderen iedere dag aan sociaal tarief in opvang. Sociale woning aan 300€ Wel smart phone, Vespa en auto. Paffen gelijk Turken en zuipen gelijk Russen. Dus armoede is meestal eigen schuld dikke bult of luiheid.
 • Tamsin Andersen

  1 jaar geleden
  Mensen in armoede die absoluut kinderen willen, moeten toch beseffen dat die in dezelfde ellende gaan opgroeien als wat zij zelf meemaken. Klagen over kindergeld is natuurlijk makkelijker dan je eigen verantwoordelijkheid opnemen.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”