Volledig scherm
© Marc Baert

Net Brussel gaat personeel dat afval ophaalt in Noordstation vaccineren tegen hepatitis A en B

BinnenlandHet gewestelijk agentschap voor netheid Net Brussel gaat zijn personeel dat het afval verzamelt in het Brusselse Noordstation laten inenten tegen hepatitis A en B. Dat meldt de krant La Dernière Heure en is bevestigd door Etienne Cornesse, woordvoerder van het agentschap. 

 1. Parket vordert 10 jaar cel voor Melikam Kucam: “Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Parket vordert 10 jaar cel voor Melikam Kucam: “Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”

  Het Openbaar Ministerie vorderde vanochtend 10 jaar cel een boete van 1,9 miljoen euro voor Melikan Kucam. Kucam had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) de opdracht gekregen om een lijst op te stellen van christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. In die hoedanigheid heeft hij echter talloze vluchtelingen hoge bedragen laten betalen voor dergelijke visa, terwijl die eigenlijk gratis behoren te zijn. “Alles is een complot tegen hem. Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”, aldus de procureur.
 2. Na geruchten over schurft, tuberculose en malaria: buschauffeurs zullen niet meer stoppen aan Noordstation

  Na geruchten over schurft, tuberculo­se en malaria: buschauf­feurs zullen niet meer stoppen aan Noordstati­on

  De vakbonden ACLVB, ACV en ACOD zijn overeengekomen om niet meer te stoppen aan het Noordstation. De actie is een gevolg van het nieuws dat schurft, malaria en tuberculose uitgebroken waren in het station. De Lijn is officieel niet op de hoogte gesteld van de beslissing, zegt woordvoerster Anneliese Meynaerts. Morgen neemt de directie contact op met de bonden om de situatie uit te klaren.
 1. De Lijn houdt been stijf en stopt niet meer aan Brussel-Noord, ook MIVB verplaatst haltes

  De Lijn houdt been stijf en stopt niet meer aan Brus­sel-Noord, ook MIVB verplaatst haltes

  Het overleg tussen de vakbonden en de directie van De Lijn over de precaire situatie aan het Brusselse Noordstation is afgelopen. De vervoersmaatschappij dringt er bij de bevoegde overheid nogmaals op aan om een structurele oplossing te vinden voor het probleem. Voorlopig zullen de bussen van De Lijn Brussel-Noord niet meer bedienen. Dat zegt woordvoerder Tom Van de Vreken, die eraan toevoegt dat de reizigers die normaal gezien aan het Noordstation in- of uitstappen in de directe omgeving een alternatief vinden. Ook MIVB neemt gelijkaardige maatregelen.
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"