Roundnet in een Gents park met van links naar rechts: Flore Roggeman (27), Ruben Roeland (21), Jan Van Hamme (32) en Inti Baguet (28).
Volledig scherm
PREMIUM
Roundnet in een Gents park met van links naar rechts: Flore Roggeman (27), Ruben Roeland (21), Jan Van Hamme (32) en Inti Baguet (28). © Wannes Nimmegeers

Net als padel een superhype en nóg toegankelijker: roundnet speel je gewoon in het park

Volleybal, maar waarbij je de bal niet óver het net, maar óp het net moet slaan. Als je roundnet wil samenvatten in één simplistisch zinnetje, is dat ‘m misschien wel. Het balspel is dé hype in studentensteden als Gent en Leuven en zo populair dat graszodes in parken zijn uitgesleten van het vele spelen. Belgisch kampioene Inti Baguet verklaart het succes van de nieuwe sport, en dit zijn de spelregels.

 1. Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”
  PREMIUM
  Tongeren/Borgloon
  44

  Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”

  Gaan de steden Borgloon en Tongeren binnenkort een verbintenis aan? Als het van burgemeesters Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) afhangt is die kans reëel. De schepencolleges zijn alvast bereid om de gesprekken voor een vrijwillige samenvoeging – een zogenaamde fusie – op te starten. Nu is het nog afwachten of de gemeenteraden al dan niet het licht op groen zullen zetten.