Michel (l.) werd op de bewuste dag wel twintig minuten gereanimeerd door Marc (r.). "Zonder hem maakte ik geen schijn van kans."
Volledig scherm
PREMIUM
Michel (l.) werd op de bewuste dag wel twintig minuten gereanimeerd door Marc (r.). "Zonder hem maakte ik geen schijn van kans." © RV

Net als Eriksen kreeg Michel hartaanval bij het sporten, hij werd gered door vriend Marc: “Hij kleurde blauw en purper, gelukkig wist ik wat te doen”

"Zonder de reanimatie van Marc had ik geen schijn van kans gemaakt." Zes jaar geleden zakte Michel Hoedemakers (65) neer na een dag langlaufen op de Hoge Venen. Een hartstilstand, net als Christian Eriksen afgelopen weekend overkwam op het EK voetbal. Michel kreeg de eerste hulp toegediend door zijn goede vriend Marc Timmerman. Beide vrienden blikken terug op die bewuste dag. "Ik had meteen door dat het serieus was."

4 reacties

 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  @Jan Heirman, ik ben het met je eens. In principe kun je dit perfect doceren tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. En bovendien zou elke autbestuurder moeten weten hoe de eerste hulp bij ongevallen toe te dienen. + kennis hebben van welke nummers te contacteren in gevaarlijke situaties, 100 = brandweer / ambulance, 101 = politie of 112 = algemeen EU nummer bij nood <> 1722 voor niet-dringende gevallen = storm/waterschade.
 • stany Van de mixere

  3 maanden geleden
  Bij mijn eerste hartaanval stond het wit licht wel aan toen ik door de tunnel ging.
 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  @Jan Heirman, ik ben het met je eens. In principe kun je dit tijdens de lessen lichamelijke opvoeding doceren. En eigenlijk zou elke autobestuurder op zijn minst moeten weten hoe eerste zorgen toe te dienen bij een ongeva
 • jan heirman

  3 maanden geleden
  Geef cursussen reanimatie in ALLE scholen, vanaf hoger middelbaar met alle jaren herhalingscursus tot hun 18 jaar. Wat een potentiëel van hulpverleners kweek je zo.
 1. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling
  Play
  72

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communice­ren over PFOS-vervuiling

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. De oppositie reageert alvast ongerust. “Waarom greep men niet in, in belang van de gezondheid?", klinkt het bij Vooruit. “Ik heb alle vertrouwen dat zowel Lantis als mijn toenmalige kabinetsmedewerkers in eer en geweten en correct hebben gehandeld”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) in een reactie.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.