BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nestlé zet Nutri-Score op alle eigen producten in Europa

Nestlé gaat de Nutri-Score invoeren voor al de producten die het bedrijf verkoopt in Europa. Dat heeft de Zwitserse voedingsgigant vandaag laten weten. De uitrol van het label zal twee jaar duren en beginnen in landen die de Nutri-Score al hanteren, zoals België. Nestlé verdeelt onder meer de merken Nestea, KitKat, Buitoni en Nesquik.

6 reacties

 • Paul De Mol

  3 jaar geleden
  Veel gebabbel over een score. Maar geen uitleg over wat die score betekent, waarop ze gebaseerd is, wie ze toekent, enz. Lijkt mij alleen weer een zoveelste marketing tool.
 • Jan Dekoninck

  3 jaar geleden
  De nutriscore , doodgeknuffeld .... hoe lang nog voor de normen in de nutri score zich gaan plooien naar de wensen van de voedingsgiganten? Voor mij is alles bij Nestle rood ,bottomline voor gezond voeding is "niet industrieel bewerkt " dat kan Nestlé nooit ...
 • Ka Ka

  3 jaar geleden
  Heeft er iemand enig idee wat dat zelfs betekend die score? Wat heeft een B dan bv dat een C niet heeft?
 • giselle Slegers

  3 jaar geleden
  Is dat niet bijna allemaal rood dan?
 • Gerrit Pletinck

  3 jaar geleden
  Ik let al niet meer op die nutri-score. Als je pizza, diepvriesfrieten en cola als gezond beschouwd, en olijfolie als ongezond, dan klopt het waardesysteem niet.
 1. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen
  9

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen

  Het leven wordt duurder en dat merk je als je naar de supermarkt gaat. Onder meer de prijs van voeding swingt de pan uit. Voor wie wil besparen, geeft Gunther Devisch van Promojagers België voortaan elke maand een overzicht van de aanbiedingen en promoties die je die specifieke maand niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat je elk jaar op 21 juli net over de grens grote kortingen kan krijgen op allerlei soorten (fris)dranken en dagdagelijkse producten? En dat je bij IKEA op een eenvoudige manier nog 10 procent extra kan scoren bovenop de solden? Een overzicht.