België is het ergste fileland van de hele wereld. In 2014 stonden we gemiddeld 51 uur in de file. Dat is iets minder dan het jaar ervoor, maar nog altijd meer dan de Nederlanders en de Duitsers, de nummers twee en drie op de ranglijst. Als je het per stad bekijkt, doet Brussel het iets beter dan vroeger: onze hoofdstad zakt van de eerste naar de tweede plaats in de lijst. Londen is nu de filehoofdstad van Europa.

Nergens ter wereld sta je meer in de file dan in België

VerkeerBelgië blijft het land waar (auto-)bestuurders het meeste tijd verliezen in files. Dat blijkt uit de jaarlijkse Traffic Scorecard van het Amerikaanse Inrix, internationaal marktleider in realtimeverkeersinformatie. Vorig jaar verloren we gemiddeld 51 uur in de file, tegenover 58 uur in 2013. We gaan daarmee onze buurlanden Nederland en Duitsland voor.

  1. Freddy (57) was al twee keer slachtoffer van uitgestelde ingrepen: “Nog maanden wachten met pijn in heup”
    PREMIUM

    Freddy (57) was al twee keer slachtof­fer van uitgestel­de ingrepen: “Nog maanden wachten met pijn in heup”

    Nu ziekenhuizen zich voorbereiden op het ergste moeten alle niet-dringende ingrepen worden uitgesteld. Voor Freddy Dygardein (57) uit Oostende is dat al de tweede keer. Nadat corona er in maart voor zorgde dat zijn schouderoperatie niet kon doorgaan, overkomt hem nu hetzelfde met een heupingreep. In de plaats van een nieuwe heup, aanstaande dinsdag, wacht hem nu een winter vol pijn.