Tom Vermeiren - hier tussen zijn vrouw Evelien en kindjes Niene en Sepp - stapte vier jaar geleden in de familiezaak van zijn ouders An en Martin.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Vermeiren - hier tussen zijn vrouw Evelien en kindjes Niene en Sepp - stapte vier jaar geleden in de familiezaak van zijn ouders An en Martin. © Photo News

Nergens is het klimaat beter voor een aardbei dan bij ons: het geheim achter de Hoogstraatse aardbeien

Ze zijn er weer, en vanaf volgende week zelfs massaal. Op uw ijscoupe, onder een toefje slagroom, met wat suiker, op het randje van uw champagneglas of gewoon als snoepje: als de zomer een smaak had, zou het die van de Hoogstraatse aardbei zijn. De vrucht met de ijzersterke merknaam verovert meer en meer de Europese markt. Dat is niet voor niks: alles eraan - vorm, smaak, glans, stevigheid - benadert de wetenschappelijke perfectie. Zo extreem hoog ligt de lat en dit doen de 180 telers om die te halen. 

13 reacties

 • Peter Vandenbranden

  2 weken geleden
  Mijn volle grond aardbeien zijn nog steeds de beste. niet overdreven groot ,vol van smaak en superzoet
 • Marlene De Smedt

  2 weken geleden
  Ben vooral dol op de aardbeien van Wepion. Kleiner, vaster, meer aroma en minder kwetsbaar.
 • Philip Lieten

  3 weken geleden
  De lekkerste aardbeien zijn die natuurlijk worden geteeld in volle grond bij lage nachttemperaturen en veel zon in plaats van substraat cultuur en kunstlicht in serres
 • Jan Dhooghe

  3 weken geleden
  Overprijsd en helemaal niet lekker. Het zijn eigenlijk freak-aardbeien, zondanig geteeld dat de klemtoon ligt op grootte, helrode kleur en suikergehalte. Het gevolg is een veel te grootte aardbei, met een zeer waterige structuur en smaak van suikerwater. Het verschil met een zelfgekweekte aardbei is enorm; iedereen die zelf aardbeien in zijn tuin heeft zal dat beamen.
 • karin verwimp

  3 weken geleden
  Ah, 't zal daarom zijn dat er zo veel in serres gekweekt worden. Beste aardbeien die ik ooit gegeten hebben waren er uit de Provence die ik maar 1 keer in de GB heb zien liggen. Daarna die uit eigen tuin van plantjes die ik van een kweker gekregen had. Er was me toen gezegd dat het ras Quatre Saisons noemde maar ik ben niet zeker of dat juist is.