Tom Vermeiren - hier tussen zijn vrouw Evelien en kindjes Niene en Sepp - stapte vier jaar geleden in de familiezaak van zijn ouders An en Martin.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Vermeiren - hier tussen zijn vrouw Evelien en kindjes Niene en Sepp - stapte vier jaar geleden in de familiezaak van zijn ouders An en Martin. © Photo News

Nergens is het klimaat beter voor een aardbei dan bij ons: het geheim achter de Hoogstraatse aardbeien

Ze zijn er weer, en vanaf volgende week zelfs massaal. Op uw ijscoupe, onder een toefje slagroom, met wat suiker, op het randje van uw champagneglas of gewoon als snoepje: als de zomer een smaak had, zou het die van de Hoogstraatse aardbei zijn. De vrucht met de ijzersterke merknaam verovert meer en meer de Europese markt. Dat is niet voor niks: alles eraan - vorm, smaak, glans, stevigheid - benadert de wetenschappelijke perfectie. Zo extreem hoog ligt de lat en dit doen de 180 telers om die te halen. 

13 reacties

 • Peter Van den Branden

  1 jaar geleden
  Mijn volle grond aardbeien zijn nog steeds de beste. niet overdreven groot ,vol van smaak en superzoet
 • Marlene De Smedt

  1 jaar geleden
  Ben vooral dol op de aardbeien van Wepion. Kleiner, vaster, meer aroma en minder kwetsbaar.
 • Philip Lieten

  1 jaar geleden
  De lekkerste aardbeien zijn die natuurlijk worden geteeld in volle grond bij lage nachttemperaturen en veel zon in plaats van substraat cultuur en kunstlicht in serres
 • Jan Dhooghe

  1 jaar geleden
  Overprijsd en helemaal niet lekker. Het zijn eigenlijk freak-aardbeien, zondanig geteeld dat de klemtoon ligt op grootte, helrode kleur en suikergehalte. Het gevolg is een veel te grootte aardbei, met een zeer waterige structuur en smaak van suikerwater. Het verschil met een zelfgekweekte aardbei is enorm; iedereen die zelf aardbeien in zijn tuin heeft zal dat beamen.
 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  Ah, 't zal daarom zijn dat er zo veel in serres gekweekt worden. Beste aardbeien die ik ooit gegeten hebben waren er uit de Provence die ik maar 1 keer in de GB heb zien liggen. Daarna die uit eigen tuin van plantjes die ik van een kweker gekregen had. Er was me toen gezegd dat het ras Quatre Saisons noemde maar ik ben niet zeker of dat juist is.
 1. Na strijd van drie jaar en meer dan 200 klachten over geluidsoverlast haalt buurman slag thuis: bedrijf moet 2.000 euro betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor
  Play
  Sint-Niklaas

  Na strijd van drie jaar en meer dan 200 klachten over geluids­over­last haalt buurman slag thuis: bedrijf moet 2.000 euro betalen voor élke draaiende vrachtwa­gen­mo­tor

  Al drie jaar lang strijdt Maxime Ceragioli, bewoner van de Eigenlostraat, tegen lawaaioverlast van zijn overbuur, het farmaceutisch bedrijf Livlina. Het bedrijf laat vrachtwagens op haar terreinen en op straat wachten met draaiende motoren. De man diende meer dan 200 klachten in bij de politie en verzamelde ruim 600 filmpjes en foto’s. Nu heeft hij zijn slag thuisgehaald: Livlina moet voortaan 2.000 euro aan haar buurman betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor.
 1. Groen komt met aanbevelingen voor kinderopvang: 5 kinderen per begeleider en betere arbeidsvoorwaarden

  Groen komt met aanbevelin­gen voor kinderop­vang: 5 kinderen per begeleider en betere arbeids­voor­waar­den

  Groen komt met eigen aanbevelingen voor de aanpak van de crisis in de kinderopvang. Volgens de oppositiepartij gaan de voorstellen die de meerderheidspartijen aan het opstellen zijn niet ver genoeg. Parlementsleden Celia Groothedde en Björn Rzoska stellen dat de huidige norm van 8 of 9 kinderen per begeleider drastisch omlaag moet naar 5 kinderen per begeleider en er dient ook fors geïnvesteerd worden in de sector.
 2. Belgische Laure (54) liet liposuctie uitvoeren in Tunesië, maar het resultaat is niet wat ze verwacht had: “Mijn lichaam is lelijk, ik huil er elke dag om”
  26

  Belgische Laure (54) liet liposuctie uitvoeren in Tunesië, maar het resultaat is niet wat ze verwacht had: “Mijn lichaam is lelijk, ik huil er elke dag om”

  Verblind door reclame op Instagram boekte Laure (54) een ticket naar Tunis vorige zomer. In de hoofdstad van Tunesië liet de Waalse vrouw een liposuctie aan haar buik en dijen uitvoeren, maar de arts maakte er een zootje van. “Mijn huid is gerimpeld en mijn dijen zijn krom”, getuigt Laure aan RTL Info. Ze wil jonge vrouwen waarschuwen. “Het is niet omdat sociale media mooie resultaten tonen dat het bij jou ook zo zal zijn.”
 3. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.