Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Nepnieuws asielcentra treft vier op tien burgemeesters

Burgemeesters moeten herhaaldelijk opboksen tegen fake news over asielcentra, terwijl ze zelf te weinig informatie krijgen. Dat blijkt uit een enquête door Fedasil, zo staat vandaag in De Morgen en La Libre Belgique.

5 reacties

 • Tamsin Andersen

  2 jaar geleden
  Allemaal dankzij het lakse beleid van de EU. Wees nu eindelijk eens kordaat en organiseer pushbacks. Al dat gezever over mensenrechten en humane aanpak wordt gewoonweg tégen ons gebruikt. Dat onze rechten geschonden worden en onze samenleving aan het verloederen is, daarvoor zwijgt men. Iedereen mag een goed leven hebben, maar mijn kinderen eerst. Die werken, betalen belastingen en RSZ en leveren positief bij tot onze maatschappij. Bouw asielcentra in Straatsburg!
 • cor vermonden

  2 jaar geleden
  In Knokke op de hoek van de Zoutelaan staat al meer dan zes jaar een nieuw hotelgebouw leeg en wordt onderhouden, direct beschikbaar voor meer dan tweehonderd en honderd werkkrachten (goedkope).
 • jacobs rudy

  2 jaar geleden
  Van de eerste leugen niet gebarsten, niemand wil migranten in zijn buurt waarom zijn er geen asiel centras waar die hoge pieten leven st geneciys rode ,knokke Laken paleis en diets meer.
 • sonja dierckx

  2 jaar geleden
  Nu moeten er geen asielzoekers komen met die Corona dat ze eerst onze daklozen opvangen zodat die. Niks meer verspreiden van het virus zonder anderen te halen dat ze zich daar nu mee bezighouden anders blijft het virus van alle kanten komen
 • Peeters Francis

  2 jaar geleden
  Ik zou willen weten hoeveel het per maand kost om 1 asielzoeker hier kost, inwoon en zakgeld te geven.