Na de doortocht van de tornado blijft een ware ravage achter.
Volledig scherm
Na de doortocht van de tornado blijft een ware ravage achter. © RV Facebook Meteo ZuidWest / CGDIS - Corps grand-ducal d'incendie et de secours

Negentien gewonden bij krachtige windhoos aan grens tussen België en Luxemburg

UPDATEEen krachtige windhoos heeft gisterenavond zware schade aangericht in de buurt van de grens tussen België en Luxemburg. Onder meer in Pétange (Luxemburg), vlakbij de grens, werden daken en auto’s beschadigd, en bomen uitgerukt. Er raakten negentien mensen gewond, van wie er een kritiek is na een hartaanval. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de regering. Er werd een crisiscel geactiveerd. “De regering helpt zij die getroffen werden”, aldus premier Xavier Bettel op Twitter.

6 reacties

 • Lara Hemeleers

  2 jaar geleden
  Nu heb ik pas schrik dit is dus wat er gebeurd met de natuur
 • danny buyse

  2 jaar geleden
  @Goossens, een windhoos is een lichtere variant van een tornado en een windhoos kan ook ontstaan zonder onweer. Een tornado heeft snelheden vanaf 150 km per uur.
 • Lydia Appelmans

  2 jaar geleden
  Indrukwekkend... De natuur zal winnen
 • Angelo Cabooter

  2 jaar geleden
  Aan de beelden te zien, zou het een kleine supercell kunnen geweest zijn. Aangezien er windhozen waren, onweer en felle regenbuien. Normaal is een supercell nog dubbel zo groot dan dit, maar zelfs deze heeft voor veel schade gezorgd.
 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  Een tornado is een zware windhoos. De tornados in Tornado Valley zijn vele keren groter en krachtiger dan wat je hier ziet.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee