RV
Volledig scherm
© RV

Negen wagens botsen op Brusselse Binnenring in Vilvoorde: weg opnieuw vrij, file begint op te lossen maar omrijden blijft aangeraden

Het verkeer op de Brusselse Binnenring heeft vanochtend zware hinder ondervonden door een ongeval ter hoogte van Vilvoorde-Koningslo. Dat gebeurde rond 6.30 uur en er raakten negen wagens bij betrokken. “Op het ergste moment was het meer dan twee uur file schuiven”, aldus woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum bij HLN. Intussen is de weg opnieuw vrij en begint de file op te lossen. Omrijden blijft evenwel aangeraden.

 1. Pak minder collectieve ontslagen in 2021 dan tijdens eerste coronajaar

  Pak minder collectie­ve ontslagen in 2021 dan tijdens eerste coronajaar

  Het afgelopen jaar hebben 79 bedrijven in België een procedure tot collectief ontslag aangekondigd. Daarbij kwamen in totaal 5.762 banen in gevaar, zo blijkt uit de jaarcijfers van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Het aantal aangekondigde collectieve ontslagen lag daarmee een pak lager dan tijdens het eerste coronajaar, toen er in totaal 9.414 banen bedreigd waren. Het aantal ligt in de buurt van de jaren 2018 (6.027 ) en 2019 (5.087).
 2. Partijvoorzitters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideologisch zijn we mekaars beste vrienden”

  Partijvoor­zit­ters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideolo­gisch zijn we mekaars beste vrienden”

  De vorming van de federale regering heeft diepe wonden geslagen bij de N-VA, die de Open Vld daarin woordbreuk verwijt. Het zit sindsdien stevig scheef tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega van de Open Vld, Egbert Lachaert. Voor het eerst zaten ze vanochtend nog eens samen in een tv-studio, die van De Zevende Dag. Tot een grote verzoening kwam het niet, al waren beide voorzitters het over sommige punten roerend met elkaar eens. “Ideologisch zijn me mekaars beste vrienden, maar ik heb een fundamenteel probleem met Vivaldi omdat die federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft”, zei De Wever.
 1. Na Britse en deltavariant is Leon (11) nu besmet met omikronvariant: “Voor de zoveelste keer mogen we nergens naartoe of geen bezoek ontvangen”
  Play

  Na Britse en deltavari­ant is Leon (11) nu besmet met omikronva­ri­ant: “Voor de zoveelste keer mogen we nergens naartoe of geen bezoek ontvangen”

  Leon Knockaert is 11 jaar en al voor de derde keer besmet met het coronavirus. Buiten een verstopte neus voelt hij zich kiplekker, maar hij mag niet naar school, geen hobby’s doen en heel het gezin mag geen bezoek ontvangen. Volgens viroloog Marc Van Ranst moeten we binnenkort bekijken of we die regels niet moeten herbekijken.