Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Foto Goossens

Negen op tien bestuurders houden zich in ons land aan wettelijke alcohollimiet tijdens Europese Nacht Zonder Ongevallen

De 26e editie van de Europese Nacht Zonder Ongevallen (ENZO) zit er weer op. 88 procent van de bestuurders bleef onder de wettelijke alcohollimiet van 0,5 promille. Bij de vrouwen was dit ruim 92 procent, zo laat de organisatie Responsible Young Drivers vanmorgen weten.

 1. “Als je te snel rijdt, zie je minder”: nieuwe campagne tegen overdreven snelheid gestart op plaats waar Aïsha (15) twaalf jaar geleden het leven liet
  PREMIUM
  Schoten

  “Als je te snel rijdt, zie je minder”: nieuwe campagne tegen overdreven snelheid gestart op plaats waar Aïsha (15) twaalf jaar geleden het leven liet

  Met een nieuwe campagne gericht op overdreven snelheid hopen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de Vlaamse overheid en de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) bestuurders te overtuigen zich aan de maximum toegelaten snelheid te houden. “Ik hoop dat het helpt, want verantwoordelijkheid in het verkeer is zo belangrijk”, aldus Jente Wagemans (28), broer van Aïsha (15) die in 2009 overleed in Schoten.
 2. De Nederlandse Julia wint ‘K2 zoekt K3’ en wordt de nieuwe collega van Hanne en Marthe: “Dit is het ultieme golden ticket”
  Play
  Showbizz
  196

  De Nederland­se Julia wint ‘K2 zoekt K3’ en wordt de nieuwe collega van Hanne en Marthe: “Dit is het ultieme golden ticket”

  ‘t Is gebeurd: de opvolger van Klaasje bij K3 is bekend. De Nederlandse Julia Boschman (19) ging met de overwinning aan de haal en wordt de nieuwe collega van Hanne (27) en Marthe (25). Zij maakten de finale beslissing: “We hebben gekozen voor de persoon waar we ons het beste bij voelen.” Julia zelf was compleet overdonderd. “Ik voel heel veel blijdschap. Mijn droom komt uit”, aldus het nieuwe K3-tje.