Sofie Peeters maakte in 2012 de documentaire 'Femme de la rue', over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Peeters maakte in 2012 de documentaire 'Femme de la rue', over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen. © RV

Negen op de tien vrouwen al lastiggevallen: "Zet lokagentes in tegen seksisme op straat"

Negen op de tien Brusselse vrouwen is al eens lastiggevallen op straat. Daarom wil Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) 'lokvrouwen' inzetten om daders op heterdaad te betrappen. “Alleen zo kunnen we een écht lik-op-stuk-beleid voeren.”

39 reacties

  • karel kockx

    5 jaar geleden
    Me Too maar niet in Brussel.
  • Jan Rottiers

    5 jaar geleden
    Lokagentes? Waar gaat dit allemaal eindigen. In elk huis een agent en dan liefst nog in de slaapkamer.
  • ka Van der Linden

    5 jaar geleden
    Jamaar, dan steigert UNIA weer.
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    ik ga winkelen in brussel en "lastivallen" is groot woord ja soms fluiten of zeggen ze wel iets tegen mij negeer dat of zeg vriendelijk danku naargelang hoe die mannen eruit zien en de kous is af!
  • Erwin Werwaarts

    5 jaar geleden
    De reden dat politiële uitlokking bij wet verboden is , is omdat men anders geen onderscheid meer kan maken tussen burgers met criminele intenties en politie met criminele intenties (visering) . Het is al erg genoeg dat de maatschappij niet vrij is van criminelen , maar ik kan je verzekeren dat een politie-staat veel erger is . Ongepast sociaal gedrag moet effectief bestreden worden , maar niet door uitlokking .