Wouter Beke in 'De zevende dag'. (Archief)
Volledig scherm
Wouter Beke in 'De zevende dag'. (Archief) © vrt

Neen, wie zelf niet besmet is met corona kan het virus niet doorgeven

“Zelfs als je niet besmet bent, kan je drager zijn van het virus en anderen besmetten.” Deze ongelukkige verspreking van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) in ‘De zevende dag’ beroert sinds zondag de gemoederen op sociale media. “Uiteraard had de minister het over mensen zonder symptomen", preciseert zijn woordvoerder.

 1. Omikron is minder ziekmakend: zijn al onze strenge coronamaatregelen dan nog wel nodig?
  PREMIUM

  Omikron is minder ziekmakend: zijn al onze strenge coronamaat­re­ge­len dan nog wel nodig?

  De intensieve zorg wordt vooralsnog niet overspoeld met omikronpatiënten, en de zorg in haar geheel lijkt ook stand te houden. Moeten we na twee jaar pandemie niet stilaan een aantal strenge maatregelen versoepelen of gewoon afschaffen? De ondertekenaars van het Wintermanifest vinden alvast van wel. “Als iemand zijn coronapas heeft moeten tonen om een café binnen te mogen, waarom mag hij daar dan niet een potje biljarten?” Maar wat denken de viroloog, de ziekenhuisdirecteur en de biostatisticus van de huidige situatie?
 2. Top openbaar ministerie vlijmscherp voor minister Annelies Verlinden (CD&V): "Veiligheid is niet gratis”
  10

  Top openbaar ministerie vlijm­scherp voor minister Annelies Verlinden (CD&V): "Veiligheid is niet gratis”

  De top van het openbaar ministerie heeft zich dinsdag, in de commissie Justitie en de commissie Binnenlandse Zaken, vlijmscherp getoond voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “Het is niet normaal dat de top van de magistratuur zo op de bedelstaf moet gaan”, zei Brussels procureur-generaal Johan Delmulle. Uit de mond van Ignacio de la Serna, voorzitter van het College van Procureurs-generaal, klonk het dan weer dat het onmogelijk was gebleken de minister te ontmoeten.