Een van de vele valse berichten over het coronavirus.
Volledig scherm
Een van de vele valse berichten over het coronavirus. © Shutterstock/Facebook

Neen, 5G veroorzaakt geen coronavirus. Let op met valse berichten op sociale media

Op sociale media insinueren mensen dat het coronavirus is veroorzaakt door 5G. Of zelfs dat er geen virus is, maar dat de slachtoffers sterven door neveneffecten van 5G-technologie. Laat u echter niets wijsmaken. Er circuleren veel valse berichten over het coronavirus. Een overzicht. 

17 reacties

 • Luc Anoniem

  2 jaar geleden
  Hoed U voor fake nieuws over fake nieuws. In Frankrijk gaat men nicotinepleisters testen in de strijd tegen corona. Vastgesteld is dat het aantal rokers met ernstige covid verschijnselen kleiner is dan het aantal rokers in de bevolking en dat ze een veel grotere kans op snel herstel hebben. Ook in China is vastgesteld dat zeer weinig rokers in het ziekenhuis terecht zijn gekomen. Roken zou een factor 5 verbetering opleveren. Indien dit correct is dan is een fantastisch werkend vaccin gevonden.
 • Daan Dhont

  2 jaar geleden
  Het is waarschijnlijk andersom. Het coronavirus 'veroorzaakt' 5G om zich uit te rollen, nu iedereen thuis en online zit en 4G het niet meer aan kan.
 • Matt Casters

  2 jaar geleden
  Gertie, er zijn al ongelofelijk veel studies gedaan en het algemene resultaat is dat magnetische straling geen negatief effect heeft op onze gezondheid. Nu zowat iedereen mobiel belt en al gedurende tientallen jaren kunnen we het nu wel zeker weten. Trouwens, wat jij zonder bewijzen kan beweren, kan ik zonder bewijzen even gemakkelijk verwerpen.
 • Gertie Daerden

  2 jaar geleden
  De effecten van nieuwe dingen weten we pas jaren later. Straling is niet goed voor onze gezondheid en de één is er gevoeliger voor dan de ander. Afwezigheid van bewijs, is geen bewijs van afwezigheid!! Het ontbreekt op alle terreinen aan onafhankelijke onderzoeken. Relatie gsm en hersentumoren, is er bvb. ook, en de wetenschappers die het uitgebracht hebben, zijn werkelijk bedreigd geworden.
 • Oscar Geeroms

  2 jaar geleden
  Amai, weer veel pseudo wetenschappelijke flauwekul hier te lezen in de commentaren. Het ontbreekt velen precies aan basiskennis fysica uit het secundair onderwijs. Woorden als frequentie gebruiken, zonder besef van amplitude of vermogen. Niet ioniserende straling betichten van aanvallen op het « sub atomaire niveau » ... dus deeltjesversnellers dat is allemaal weggesmeten geld, met 5G lukt dat ook?
 1. Twee verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst, vier andere vrijgelaten in onderzoek naar extreemrechts waarbij dode viel

  Twee verdachten onder aanhou­dings­be­vel geplaatst, vier andere vrijgela­ten in onderzoek naar extreem­rechts waarbij dode viel

  Twee verdachten die woensdag waren opgepakt bij huiszoekingen in het extreemrechtse milieu, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, en in verdenking gesteld voor inbreuken op de wapenwetgeving en voorbereidende handelingen voor het plegen van een terroristisch misdrijf. Een derde man werd ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket. Eerder vandaag waren al drie van die zes personen na hun verhoor door de politie vrijgelaten.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Elk jaar blijven zo’n 70 verdachte overlijdens onopgemerkt: Van Quickenborne investeert 2,25 miljoen euro in forensische geneeskunde

  Elk jaar blijven zo’n 70 verdachte overlij­dens onopge­merkt: Van Quickenbor­ne investeert 2,25 miljoen euro in forensi­sche geneeskun­de

  Federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gaat 2,25 miljoen euro investeren in het versterken van de forensische geneeskunde in ons land. Dat heeft de minister bekendgemaakt tijdens een bezoek aan de dienst forensische geneeskunde van UZ Leuven. Met het geld wil Van Quickenborne twee expertisecentra oprichten binnen bestaande ziekenhuizen, die moeten zorgen voor een professionalisering van de diensten.