Het echtpaar Ullens mocht zich de voorbije jaren o.m eigenaar noemen van een ruim 50 meter lang luxejacht en een immense chalet - mét binnenzwembad - in het mondaine Zwitserse skioord Verbier.
Volledig scherm
PREMIUM
Het echtpaar Ullens mocht zich de voorbije jaren o.m eigenaar noemen van een ruim 50 meter lang luxejacht en een immense chalet - mét binnenzwembad - in het mondaine Zwitserse skioord Verbier. © YachtCharterFleet / Petitsluxes.com / Getty Images

Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?

“Ik ben minder rijk dan velen denken”, sprak Guy Ullens de Schooten (88) ooit. Maar neem dat gerust met een flinke korrel zout, of beter suiker. De man die gisteren zijn tweede vrouw Myriam (70) zag doodgeschoten worden door zijn eigen zoon, vergaarde een fortuin met de verkoop van de Tiense suikerraffinaderij. Tot op vandaag prijkt hij nog altijd op plaats 261 in de lijst met rijkste inwoners van Zwitserland - na de VS het land met de meeste miljardairs ter wereld. Hoe groot is zijn vermogen precies? En in welke pleziertjes stopte hij de voorbije jaren samen met zijn ‘Mimi’ dan vele tientallen miljoenen? Een blik op de financiën van de familie Ullens de Schooten.

9 reacties

 • Frank Van Gucht

  2 maanden geleden
  Niemand zou miljardair mogen zijn. Dit is sowieso op een onethisch manier verdiend. Want met enkel hard werken kan dit niet...
 • michel schoep

  2 maanden geleden
  Geld alleen maakt niet gelukkig, en geen geld maakt ook niet gelukkig. Gelukkig kan je geluk zelf maken. En als je genoeg geld hebt, is dat toch al een factor minder die je belet om gelukkig te zijn.
 • Marleen Timperman

  2 maanden geleden
  Het zal misschien grof klinken, maar als de successierechten het zelfde zijn , zoals bij de werkende mensen. Dan zal vadertje staat een aardig centje bijverdienen.
 • Veronique van Hasselt

  2 maanden geleden
  Mooie vrouw met zeer interessante initiatieven. Waarom toch zo tot een einde komen. Spijtig.
 • Kris Hendrickx

  2 maanden geleden
  Geld maakt gelukkig, precies nie he !