Parlementsvoorzitter Charles Picqué (PS).
Volledig scherm
Parlementsvoorzitter Charles Picqué (PS). © Photo News

Nederlandstaligen torpederen decumulvoorstel Brussels parlement

Het Brussels Parlement heeft geen meerderheid behaald over een volledige decumul die het onmogelijk zou maken om nog tegelijk burgemeester of schepen en parlementslid te zijn. Groenen, socialisten en en DéFI willen daarmee machtsconcentratie en belangenvermenging tegengaan.

14 reacties

 • Ronny Demeyere

  4 jaar geleden
  Terwijl dat ze bezig zijn kunnen ze ook hun pensioenleeftijd optrekken naar 67 jaar zoals ze vier jaar terug gedaan hebben voor alle andere burgers. Maar het ziet er terug meer naar uit dat ook dit voorstel definitief geparkeerd zal worden naast deze pensioenverhoging naar 67 jaar.
 • Ronny Biesen

  4 jaar geleden
  Het ware gezicht laat zich zien. Open vld Cd&v en NVA zijn de gortigste geldsuckers van het land. Hoe kan je tegen zouets stemmen?
 • vanaeken jokke

  4 jaar geleden
  Ik zou ook tegen stemmen want door die toegeving word de kans vergroot dat de Vlamingen 6 burgemeestersposten verliezen.de Brusselse politiekers zien liever geen Vlaming burgemeester worden in Brussel.
 • Valentin Valmont

  4 jaar geleden
  Één burgemeester voor Brussel zou volstaan. Kijk naar New York een stad met bijna evenveel inwoners ls België. En dat met 1 burgemeester.
 • philippe dusablon

  4 jaar geleden
  voila, het zoveelste bewijs hoe rot politiek is.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 12-jarige dader van steekpartij minstens drie maanden in halfopen instelling: “Hij kijkt zó op naar zijn broer, die al eerder een overval pleegde”
  PREMIUM
  Peer

  12-jarige dader van steekpar­tij minstens drie maanden in halfopen instelling: “Hij kijkt zó op naar zijn broer, die al eerder een overval pleegde”

  De 12-jarige jongen die een wijkagent in Peer na schooltijd neerstak, wordt voor minstens drie maanden in een halfopen instelling geplaatst. Dat heeft de jeugdrechter van Hasselt gisteren beslist, waar de tiener terecht stond voor poging tot doodslag. “Hij begrijpt niet hoe hij in deze situatie is gekomen”, reageert zijn advocate. Toch is het geweld de familie niet vreemd: zijn 17-jarige broer, waarnaar de jonge tiener zo opkijkt, kwam eerder met het gerecht in aanraking nadat hij een krantenwinkel overviel.
 1. Ons leven werd 7,59% duurder, hoogste inflatie in bijna 40 jaar: "Lokale consumptie is geen geitenwollensokkenverhaal meer”

  Ons leven werd 7,59% duurder, hoogste inflatie in bijna 40 jaar: "Lokale consumptie is geen geitenwol­len­sok­ken­ver­haal meer”

  Consumentengoederen en -diensten waren in januari liefst 7,59 procent duurder dan een jaar eerder. Daarmee komen we dicht bij het historische record uit 1983, toen de inflatie op 7,90 procent stond. Afgelopen december klopte het inflatiecijfer nog af op 5,71 procent. Hoe lang zal het leven nog duurder worden en waar ligt de oplossing? Volgens retailexpert Pierre-Alexandre Billiet moeten we de oplossing letterlijk dicht bij huis zoeken: “Lokale consumptie kan als buffer dienen om de schok op te vangen.”