Verdachte Evert d.C. belandde in 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Hij werd vrijgelaten, maar later opnieuw opgepakt.
Volledig scherm
Verdachte Evert d.C. belandde in 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Hij werd vrijgelaten, maar later opnieuw opgepakt. © Foto Joost De Bock

Nederlandse verdachte kasteelmoord ontkent betrokkenheid, maar blijft aangehouden

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer vandaag de aanhouding van Evert d.C. met drie maanden verlengd. De man wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op Stijn Saelens uit Wingene, maar ontkent elke betrokkenheid.

 1. HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?
  192

  HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten?

  Steeds meer scholen rekenen af met een corona-uitbraak. En dat is duidelijk te zien aan de cijfers: het aantal besmettingen met het coronavirus is bij de 0- tot 9-jarigen op een week tijd met 84 procent toegenomen. Het gevolg? Tal van gesloten scholen én een toenemende druk. Want, als de cijfers zo stijgen, moeten de scholen dan niet opnieuw gesloten worden? Wat denk jij? Moeten de scholen opnieuw sluiten? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 2. De spilfiguren in de zaak-Nethys: een verhaal van vriendendienstjes en valse vergaderingen
  PREMIUM
  1

  De spilfigu­ren in de zaak-Ne­thys: een verhaal van vrienden­dienst­jes en valse vergaderin­gen

  Mithra-CEO François Fornieri verschijnt vandaag voor de raadkamer. Nethys-topman Stéphane Moreau ontkent alles vanuit de cel. Vier mensen opgepakt, twee zijn voorwaardelijk vrij. Dat is het resultaat na een drukke werkweek voor de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie. Zij voeren al jarenlang onderzoek naar de intercommunale Publifin en dochtermaatschappij Nethys. Een verhaal van vriendendienstjes en valse vergaderingen.
 1. Israëlische politie moet waterkanon inzetten na nieuw protest orthodoxe joden
  Play

  Israëli­sche politie moet waterkanon inzetten na nieuw protest orthodoxe joden

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama