Jan De Meuleneir / Photo News / RV
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News / RV

Nederlandse restaurants steken grens over om takeaway aan te bieden: “Passie voor lekker eten is grenzeloos”

Opmerkelijk nieuw fenomeen in de horecasector: de grensoverschrijdende takeaway. Komend weekend brengen twee Nederlandse klasserestaurants hun foodboxen naar ‘pick-up points’ in Antwerpen. Le Pristine van Sergio Herman laat gevulde koelwagens in de omgekeerde richting rijden. “Hoe meer afwisseling tijdens die ellendige lockdown, hoe beter, toch?”

 1. Bekendste slager van het land doet gouden zaken dankzij coronacrisis: “Er is nog nooit zoveel Belgisch vlees gegeten als de jongste maanden”
  PREMIUM

  Bekendste slager van het land doet gouden zaken dankzij coronacri­sis: “Er is nog nooit zoveel Belgisch vlees gegeten als de jongste maanden”

  Bij slager Hendrik Dierendonck (46), bekend als leverancier van sterrenchefs zoals Kobe Desramaults, gaan de zaken zo goed dat hij dringend op zoek is naar vijftien extra werknemers én binnenkort een zesde beenhouwerij opent in Antwerpen. Vreemd genoeg is die groei - voor een groot stuk althans - te danken aan de coronacrisis. “De mensen konden niet op restaurant. Het geld dat ze daarmee uitspaarden, spendeerden ze in het weekend aan een mooi stuk vlees.”
 1. Met complimenten van de topchef: voor deze takeaway-adresjes maken onze bekende koks graag een ommetje
  PREMIUM

  Met complimen­ten van de topchef: voor deze takeaway-adres­jes maken onze bekende koks graag een ommetje

  Onze horeca-uitbaters tonen zich tijdens de verplichte sluiting van hun creatiefste kant, dat bewijzen de ruim 3.000 adresjes die zich al hebben aangemeld voor de actie van HLN. Een gigantisch aanbod aan takeawaygerechten en -menu’s dus, waarbij je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wie beter dan de Vlaamse sterren- en andere topchefs kunnen dan het kaf van het koren scheiden? Haal alvast uw mooiste bestek boven en dek de tafel: dit zijn de favorieten van vermaarde koks in hun eigen streek.