Illustratiebeeld: een Makro-winkel in Deurne.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: een Makro-winkel in Deurne. © Klaas De Scheirder

Nederlandse groep Sligro wil tot 60 miljoen euro investeren in Metro-winkels: “Meest levensvatbaar bod”

UpdateDe Nederlandse groep Sligro heeft 47 miljoen euro geboden om de winkels van Metro, een onderdeel van Makro Cash & Carry, over te nemen in ons land. Dat bod kan uitgebreid worden tot 60 miljoen als de groep een deel van de stock en de cash moet overnemen, zo raakte bekend in de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Volgens de rechter is het bod van Sligro het meest levensvatbaar. Eerder bleek dat het management van Makro Cash & Carry Belgium 110.000 euro had geboden voor horecagroothandel Metro. Dat overnamebod zou echter “niet aan de voorwaarden” voldoen.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. INTERVIEW. Jonas Spruyt (33), de nieuwe dierenarts van de Zoo: “Je stapt niet zomaar op een leeuw af om te kijken wat er scheelt”
  PREMIUM
  2

  INTERVIEW. Jonas Spruyt (33), de nieuwe dierenarts van de Zoo: “Je stapt niet zomaar op een leeuw af om te kijken wat er scheelt”

  Twee jaar was Jonas Spruyt toen hij met zijn ouders voor het eerst de dierentuin van Antwerpen bezocht. Vandaag, ruim dertig jaar en tientallen bezoekjes later, mag hij zich de nieuwe dierenarts van Zoo Antwerpen en Planckendael noemen. Hij volgt ‘levende legende’ Francis Vercammen op, die eind mei definitief op pensioen gaat. “Ik heb me de voorbije jaren gespecialiseerd in verdoving, maar ik hoop toch dat de 7.000 dieren in beide parken me niet louter zullen zien als ‘de man met de spuit’.”
 1. Wie te lang op eindfactuur energie moet wachten, kan compensatie krijgen: deze leveranciers zijn alvast bereid om te betalen
  PREMIUM
  4

  Wie te lang op eindfac­tuur energie moet wachten, kan compensa­tie krijgen: deze leveran­ciers zijn alvast bereid om te betalen

  Nog minstens 20.000 Vlaamse gezinnen wachten nu al maandenlang op de afrekening van hun energiefactuur. Sommige hebben van hun energieleverancier honderden euro's aan voorschotten tegoed. Testaankoop wil dat zij hiervoor een compensatie krijgen. Welke leveranciers gaan hier ook effectief op in? We staken ons licht op bij ombudsman Energie Eric Houtman. “Eén leverancier biedt 8 euro korting per maand vertraging.”