Nederlandse arts, Hugo Tempelman, over omikronvariant in Zuid-Afrika
Volledig scherm
Nederlandse arts, Hugo Tempelman, over omikronvariant in Zuid-Afrika © HLN

Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.

  1. Pieter Loridon laat zich doelbewust besmetten met corona: “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen”
    69

    Pieter Loridon laat zich doelbewust besmetten met corona: “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen”

    Ex-basketter en bekende Vlaming Pieter Loridon (49) heeft zich doelbewust laten besmetten met het coronavirus. “Ik ben me bewust gaan laten besmetten”, zegt Loridon op Instagram. “Ander speeksel in m’n neus liggen rammen, met positief resultaat.” De BV zegt dat hij binnenkort naar het buitenland moet. Wie niet gevaccineerd is, heeft daarvoor een herstelcertificaat nodig. Maar wat Loridon doet, is niet zonder gevaar. Een Tsjechische zangeres die hetzelfde deed, bekocht het met haar leven.