De Nederlandse ambulance voor de slagboom van de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse ambulance voor de slagboom van de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen. © Martijn Hendriks / ADR

Nederlandse ambulance met coronapatiënt geweigerd bij Antwerpse tolweg: “U moet gewoon betalen”

Twee Nederlandse ambulancemedewerkers zijn gisteravond tot hun eigen verbazing tegengehouden toen ze met een coronapatiënt het tolstation voor de Liefkenshoektunnel in Antwerpen wilden passeren. Ondanks de penibele situatie van de patiënt mochten ze niet door zónder eerst 6 euro te betalen. 

 1. Al je geldzaken online regelen wegens corona? Onze expert ziet vooral voordelen
  PREMIUM

  Al je geldzaken online regelen wegens corona? Onze expert ziet vooral voordelen

  Ook wie tot voor kort nog naar het bankloket ging om een overschrijving te doen of om informatie over de rekening op te vragen, wordt nu gevraagd dat digitaal te doen. Bankkantoren zijn door de coronamaatregelen enkel nog open op afspraak. Waarom niet meteen van de nood een deugd maken en kijken of het niet loont om die digitale ommekeer ook op andere aspecten te maken? Geldexpert Michaël Van Droogenbroeck legt de voordelen naast de nadelen.
 1. Crevits en sociale partners zoeken 3.300 mensen voor zorg- en welzijnssector via kortlopende opleidingen

  Crevits en sociale partners zoeken 3.300 mensen voor zorg- en welzijns­sec­tor via kortlopen­de opleidin­gen

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) gaat samen met de sociale partners op zoek naar 3.300 mensen om een aantal nijpende personeelstekorten in de Vlaamse welzijns- en zorgsector op te vangen. Bedoeling is om mensen die nog niet over de juiste kwalificaties beschikken via kortlopende opleidingen aan de slag te helpen, met name als verzorgende/zorgkundige, logistiek medewerker in de zorg, kinderbegeleider of opvoeder-begeleider.