De leegstaande woning in Vecpré (Rendeux), vlakbij La Roche-en-Ardenne.
Volledig scherm
De leegstaande woning in Vecpré (Rendeux), vlakbij La Roche-en-Ardenne. © IJC Urban Explorer

Nederlanders stuiten tijdens fototrip in Ardennen op lijk: “Ik zag opeens een arm”

Drie Nederlanders hebben zaterdagavond een wel heel lugubere ontdekking gedaan in het zuidoosten van België. In een leegstaande woning in de Ardennen stuitten ze op een lijk in verregaande staat van ontbinding. 

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Urban explorers Jeffrey (21) en Amy (20) delen hun foto’s: “Eén keer wilde de politie ons oppakken. Ik toonde hen mijn beelden, sindsdien zijn ze fan”
  PREMIUM
  Waregem/Kortrijk

  Urban explorers Jeffrey (21) en Amy (20) delen hun foto’s: “Eén keer wilde de politie ons oppakken. Ik toonde hen mijn beelden, sindsdien zijn ze fan”

  Als urban explorers bezochten Jeffrey Bossuyt (21) en zijn vriendin Amy Hochedez (20) de jongste jaren meer dan honderd leegstaande gebouwen en woningen. Hun doel is om de plaatsen in beeld te brengen, maar verder niks aan te raken. “Inbrekers? Wij niet. Maar je hebt helaas wel veel cowboys die de panden gewoon leegroven. Zij verpesten het voor ons.” Ontdek hun mooiste kiekjes hieronder.
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 4. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.