De Nederlander Andreas W. riskeert 30 jaar cel voor de dood van Stefaan Bekaert (inzet).
Volledig scherm
De Nederlander Andreas W. riskeert 30 jaar cel voor de dood van Stefaan Bekaert (inzet). © Deleu/Samyn

Nederlanders riskeren 20 en 30 jaar cel voor roofmoord in Menen

MenenHet openbaar ministerie heeft deze voormiddag respectievelijk 30 en 20 jaar effectief gevorderd voor Andreas W. (54) en Adriana K. (44). De Nederlanders worden ervan verdacht in 2014 een roofmoord te hebben gepleegd op Stefaan Bekaert in Menen.

2 reacties

 • Koos Van puffel

  5 jaar geleden
  Wat is nu de uitspraak want de rechtzaak was gister en mevrouw zit weer thuis in holland ..mocht gewoon gaan na de rechtzaak
 • Edmond Dillien

  5 jaar geleden
  'T Is van 2014 geleden dus al ze 30 jaar krijgen dan hebben ze de helft er al bijna opzitten, ja zo marcheert dat hier he, ze zwaaien met grote getallen en uiteindelijk is't een habbekrats dat ze hier moeten gaan logeren.
 1. Hervorming Franstalige schoolvakanties leidt tot problemen voor Brusselse opvang

  Hervorming Franstali­ge schoolva­kan­ties leidt tot problemen voor Brusselse opvang

  De hervorming van de Franstalige schoolvakanties heeft heel wat gevolgen voor de buitenschoolse opvang van Nederlandstalige kinderen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daar zijn de leden van de Vlaamse Gemeenschapscommissie het unaniem over eens. Toch is er onenigheid over de oplossing voor het probleem. In 2021 besloot de Franstalige gemeenschapsregering om vanaf 2022 de schoolvakanties te hervormen. Zo is de zomervakantie met twee weken ingekort en werden herfst- en krokusvakanties met een week verlengd. Dat heeft als gevolg dat de schoolvakanties van Nederlandstalige scholen niet langer volledig gelijklopen met de schoolvakanties van de Franstalige scholen.
 2. 'Vampierendoder' vraagt begrip: "Ik dacht echt dat ze de wereld ging vernietigen"

  'Vampieren­do­der' vraagt begrip: "Ik dacht echt dat ze de wereld ging vernieti­gen"

  Kris V.M. (43) uit Vurste bij Gavere, onthoofdde zijn vriendin Stephanie Reybroeck in januari 2014 omdat hij dacht dat ze een vampier was. De gruwelijke moordzaak sleept al anderhalf jaar aan. De rechtbank moet nu beslissen of Kris toerekeningsvatbaar is of niet. De familie van Stephanie wil de man jarenlang achter de tralies zien. Volgens de advocaten heeft hij zijn psychose trouwens verzonnen. V.M. zelf vraagt de rechtbank dat zij hem ontoerekeningsvatbaar verklaart.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.