Henk van de Haar uit Veenendaal zakte met zijn vriendenclub af naar Maasmechelen. “Gisterenavond hebben we snel een zelftestje gedaan. Zo voelen we ons zeker veilig tussen al die Nederlanders”, lacht hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van de Haar uit Veenendaal zakte met zijn vriendenclub af naar Maasmechelen. “Gisterenavond hebben we snel een zelftestje gedaan. Zo voelen we ons zeker veilig tussen al die Nederlanders”, lacht hij. © Mine Dalemans

Nederlanders komen in Vlaanderen doen wat in eigen land niet meer mag: “Toch maar zelftest gedaan met al die Hollanders hier”

Nou, dan gaan we toch gewoon lekker naar België... Grenssteden als Antwerpen, Gent en Maasmechelen werden gisteren nog meer dan anders overspoeld door shoppende Nederlanders, nu die dat in eigen land niet meer kunnen. Nederland is sinds gisteren op slot door een harde lockdown. Voor een lekker hapje uit eten en de kerstinkopen moet dus de grens worden overgestoken. Gezellig!

98 reacties

 • inge verlinde

  5 maanden geleden
  Groot gelijk wij zouden hetzelfde doen
 • Azaire Vanhoutte

  5 maanden geleden
  de Nederlanders zullen het hier maar komen verpesten ,wacht maar af binnen enkele weken
 • sonia lauwers

  5 maanden geleden
  Wat zijn Vlamingen toch haatdragers! En altijd een zondebok zoeken, dan zwijgt men over je eigen fouten. De handelaars in Antwerpen zijn maar wat blij met de Nederlanders. Wij gingen ook winkelen op café in Nederland toen het hier niet mocht. En juist terug van Nederland: daar zag ik meestal Belgische nummerplaten, dus, hou jullie hatelijk mond. En ja, ik ben een echte Antwerpse.
 • Bart Timperman

  5 maanden geleden
  Zo'n virus stopt niet aan een grens, het heeft niet veel zin het ene land in lockdown te houden en het andere niet. Antwerpen zal vlug terug donkerrood kleuren op deze manier. Hallo meneer de Wever?
 • Eddy Michiels

  5 maanden geleden
  Met dank aan onze regering. Wij zullen ons daarna wel houden aan de regels als er strengere maatregelen worden ingevoerd doordat ze dit gewoon toelaten. Wij mogen in ons land niets en de Hollanders mogen de boel hier komen verpesten.
 1. Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofdebat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik teruggekeerd”

  Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofde­bat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik terugge­keerd”

  PVDA, oppositiepartij in het Vlaams Parlement, heeft vanmiddag een stemming uitgelokt om minister-president Jan Jambon (N-VA) terug te roepen uit het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Dat gebeurde nadat er heibel was in het Vlaams Parlement over het stikstofdossier. De vraag werd echter verworpen door de meerderheid. Jambon vindt het spijtig dat hij er niet bij was, reageert hij. “Als de oppositie het maandag had gevraagd, was ik teruggekeerd”, aldus de minister-president.
 2. ONZE OPINIE. De definitie van waanzin, zei Einstein? Telkens hetzelfde doen en hopen op een andere uitkomst
  PREMIUM
  45

  ONZE OPINIE. De definitie van waanzin, zei Einstein? Telkens hetzelfde doen en hopen op een andere uitkomst

  1990. Nelson Mandela werd vrijgelaten, de Sovjet-Unie viel uiteen, Koning Boudewijn weigerde de abortuswet te signeren, Koko Flanel ging in première en Jean-Luc Dehaene (CD&V) opende de weg voor het rijbewijs met punten. Zo lang wordt er al gesproken over zo’n rijbewijs. Maar tot vandaag bleef de wet dode letter. De regering-Michel zou het invoeren. De regering-De Croo belooft het ook doen. De politiek wachtte elke keer. Na drie decennia is het wachten op Godot.