De man vluchtte in Veenendaal voor de Nederlandse speciale politiediensten (archieffoto) en raakte daarbij ernstig gewond. In Hasselt, een dag eerder, vluchtte hij weg via het balkon.
Volledig scherm
De man vluchtte in Veenendaal voor de Nederlandse speciale politiediensten (archieffoto) en raakte daarbij ernstig gewond. In Hasselt, een dag eerder, vluchtte hij weg via het balkon. © ANP

Nederlander opgepakt voor moord op vrouw in Hasselt

Veenendaal (NL)De 41-jarige verdachte van de moord op een vrouw in Hasselt is vandaag in de Nederlandse gemeente Veenendaal opgepakt . Dat gebeurde in samenwerking met het openbare ministerie in Utrecht, zo maakte het parket van Limburg vandaag bekend.

  1. Wiskundige Jan Baetens: “Niet alleen jouw huis maar ook alle andere in de straat staan in brand”

    Wiskundige Jan Baetens: “Niet alleen jouw huis maar ook alle andere in de straat staan in brand”

    Dat de toestand in ons land bijzonder ernstig is, bevestigt ook professor Jan Baetens van de vakgroep data-analyse en wiskundige modellering aan de Universiteit Gent. Hij is een van de wetenschappers die prognoses maken over de evolutie van de coronapandemie in ons land. En die zien er niet goed uit. Zelfs al hebben de nieuwe maatregelen die vannacht ingingen effect over tien tot veertien dagen, dan nog ziet het er niet naar uit dat we de teugels snel zullen kunnen vieren.
  2. Vandenbroucke zwaar aangedaan na bezoek aan Luiks ziekenhuis. “Mogelijk moeten maatregelen 8 weken duren”

    Vandenbrou­c­ke zwaar aangedaan na bezoek aan Luiks ziekenhuis. “Mogelijk moeten maatrege­len 8 weken duren”

    Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft woensdag het ziekenhuis van Luik bezocht. Hij zag er bijzonder droevige taferelen en personeel dat zich uit de naad werkt voor alle coronapatiënten die er worden verzorgd. De minister was aangedaan na het bezoek. Hij roept iedereen op om extra voorzichtig te zijn. In Terzake gaf Vandenbroucke vanavond ook aan dat de maatregelen mogelijk acht weken zullen duren - dat is tot net voor kerst - en kondigde hij aan dat er fors wordt geïnvesteerd in geestelijke gezondheidszorg.