Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Natuurpunt rekent op u om dit weekend de vogels in uw tuin te tellen

BinnenlandNatuurpunt organiseert zaterdag en zondag 'Het Grote Vogelweekend'. De vereniging roept de hulp in van duizenden burgers om mee vogels te tellen in de tuin. "Per soort noteer je gedurende een half uur het aantal verschillende vogels dat je tijdens jouw telling zag. Vermijd dezelfde vogel dubbel te tellen", zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.

20 reacties

 • oswald billiet

  5 jaar geleden
  Ook kraaien zullen nog weinig present zijn. Ze zijn niet beschermd en worden massaal door de jagers afgeschoten wegens schadelijk !!!
 • Willy Masson

  5 jaar geleden
  Overdaad van Kauwen en eksters. De kauwen Vallen zelfs de Buizerd aan die hier jaagt.
 • Raoul Rouma

  5 jaar geleden
  Hebben ze zelf geen tijd meer, natuurlijk niet, er staan nog veel te veel bomen om gehakt te worden.
 • luc poelmans

  5 jaar geleden
  Ik heb de telling mee gedaan en vond het superleuk samen met mijn echtgenoot op ons terrasje.
 • Peeters Francis

  5 jaar geleden
  Ik tel niks want die lui van natuurpunt denken dat ze alles mogen, ze verhinderen wel dat ik een boom vel op mijn stuk grond.
 1. Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?
  PREMIUM
  4

  Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?

  “Ik ben minder rijk dan velen denken”, sprak Guy Ullens de Schooten (88) ooit. Maar neem dat gerust met een flinke korrel zout, of beter suiker. De man die gisteren zijn tweede vrouw Myriam (70) zag doodgeschoten worden door zijn eigen zoon, vergaarde een fortuin met de verkoop van de Tiense suikerraffinaderij. Tot op vandaag prijkt hij nog altijd op plaats 261 in de lijst met rijkste inwoners van Zwitserland - na de VS het land met de meeste miljardairs ter wereld. Hoe groot is zijn vermogen precies? En in welke pleziertjes stopte hij de voorbije jaren samen met zijn ‘Mimi’ dan vele tientallen miljoenen? Een blik op de financiën van de familie Ullens de Schooten.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.