Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Natte natuur en landbouw: hier gaan de nieuwe Vlaamse investeringen tegen droogte naartoe

Na een eerste investering van 75 miljoen euro in projecten tegen droogte, heeft de Vlaamse Taskforce Droogte vastgelegd waar nog eens 343 miljoen euro in zal worden geïnvesteerd. Ongeveer de helft van dat bedrag (168 miljoen euro) gaat naar investeringen in ‘natte natuur’ zoals plassen en natte graslanden. Dat maakt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dinsdag bekend.

11 reacties

 • Karel Van Biezen

  1 maand geleden
  Men begint dus te dweilen terwijl men aan de andere zijde de kraan steeds verder open draait. Het probleem is immers de toenemende verharding in combinatie met de wildgroei aan (illegale) boorputten. Door het eerste kan het water de grond niet meer in en het door het tweede wordt het opgepompt vooraleer het kan bezinken. Per dag wordt er 7 hectare open ruimte verhard en in vb. Hoogstraten heeft men berekend dat 75% van alle regenwater meteen wordt opgepompt door ENKEL de legale boorputten.
 • Tim Verhaert

  1 maand geleden
  @Patrick 100% gelijk. Mensen die denken dat een paar dagen regen de oplossing is moeten dringend eens een beetje meer opzoek werk doen
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Investeren tegen droogte ? Vorig jaar is ons straat vernieuwd 1/3 e van onze voortuin ligt nu onder een voetpad en de groene berm is volledig verdwenen!
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Investeringen tegen droogte ? Het regent hier al heel de dag pijpenstelen. Kan die klimaathysterie eindelijk eens ophouden ?
 • Lucien Mertens

  1 maand geleden
  Ja, het is zodanig droog dat men er bijna in verdrinkt...
 1. Klaprozen, magrietjes en kamillebloemen fleuren onze bermen op. Natuurexperten leggen uit waarom we zoveel wilde bloemen zien

  Klaprozen, magrietjes en kamille­bloe­men fleuren onze bermen op. Natuurex­per­ten leggen uit waarom we zoveel wilde bloemen zien

  We zijn wild van wildbloemen. Niet alleen op onze keukentafel, maar ook in onze tuinen spelen ze steeds vaker de hoofdrol. En het is je misschien al opgevallen tijdens het wandelen, fietsen of wanneer je in je auto naar buiten tuurt: ook de bermen staan er opvallend fleurig bij. Nee, dat heeft niet alleen met het weer van de afgelopen maanden te maken. We plukken de vruchten van het jarenlange ecologische maaibeheer, vertellen twee natuurexperten.