Premier Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès. © EPA

Nationale Veiligheidsraad komt niet vroeger dan gepland bijeen

De Nationale Veiligheidsraad over de coronamaatregelen blijft voorlopig geagendeerd voor de week van 21 september. Dat is maandag te horen in regeringskringen. De betrokken ministers wachten nog op een advies van Celeval.

11 reacties

 • Francois staen

  6 maanden geleden
  De schuld ligt bij een groot deel van de bevolking , die zich niet aan de regels houden en het gevaar niet willen inzien en dan krijg je een flinke opstoot , een 2 maand geleden ging het goed ,we zaten rond de 80 en nu gaan we naar de 1000 besmettingen.En ja ,dan ook onze domme politiekers die willen het ook nog niet snappen , het was maar een griepje en de soap van de mondmaskers .
 • Walter De Vuyst

  6 maanden geleden
  Het ligt niet aan de regering of de virologen dat Covid -19 weer wild om zich heen slaat , maar wel aan de nonchalance en het niet naleven door de bevolking van de getroffen maatregelen ter verspreiding van het virus . In eigen boezem kijken kan nooit kwaad .
 • Jan Boden

  6 maanden geleden
  Van hard werken zullen ze daar zeker niet dood gaan.
 • Tony Vilters

  6 maanden geleden
  Het is MEER dan HOOG tijd voor een volledige Lockdown. Iedereen verplicht op zijn domicilie met een algemene verplichte landelijke avondklok op 22u, en geen seconde later. Anders gaan we hier NOOIT meer van af geraken.
 • Patrick de meersman

  6 maanden geleden
  Ik zie ons perspectief duidelijk , meer besmettingen en daarna meer doden . Maar ja de regeringsvorming is nu belangrijker dan de gezondheid van de mensen . Als je nu iets beslist zal het altijd bij een aantal mensen negatief aankomen en dat mag nu niet .
 1. UGent-rector Rik Van de Walle roept om langetermijnvisie rond coronavirus: “Kom met degelijk plan van aanpak”

  UGent-rec­tor Rik Van de Walle roept om langeter­mijn­vi­sie rond coronavi­rus: “Kom met degelijk plan van aanpak”

  Het blijft opvallend stil rond de plannen om een langetermijnvisie uit te werken rond het coronavirus en dat is UGent-rector Rik Van de Walle niet ontgaan is met het nieuwe academiejaar in aantocht. In een reeks tweets vraagt hij de overheden om meer te communiceren en om een nieuwe Nationale Veiligheidsraad. “Ontwikkel een plan met concrete korte- en langetermijndoelstellingen.”
 2. Stefaan (59), Johan (59) en Glenn (28) kregen het coronavaccin al
  PREMIUM

  Stefaan (59), Johan (59) en Glenn (28) kregen het coronavac­cin al

  Proefpersonen voor het coronavaccin: ze stellen hun lichaam ten dienste van de wetenschap en dat doen ze niet zonder risico, bleek deze week. In Engeland moest een farmabedrijf de proeven naar een veelbelovend middel stopzetten omdat een tester neurologische problemen kreeg. Een handjevol Vlamingen is óók proefpersoon. Hoe het straks zal voelen als we eindelijk dat vaccin hebben? Deze drie mensen weten het al.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis