De Nationale Veiligheidsraad komt woensdag opnieuw samen.
Volledig scherm
De Nationale Veiligheidsraad komt woensdag opnieuw samen. © Photo News

Nationale Veiligheidsraad buigt zich woensdag opnieuw over verplichting mondmaskers in winkels

De Nationale Veiligheidsraad komt volgende week woensdag opnieuw bijeen om zich over de coronamaatregelen te buigen. Dat kreeg Belga uit goede bron bevestigd. Wellicht zal opnieuw bekeken worden of het dragen van een mondmasker tijdens het winkelen verplicht moet worden.

7 reacties

 • Marc Reynaert

  9 maanden geleden
  Partijen die beslissen om mondmaskers te verplichten zullen de gevolgen dragen bij de volgende verkiezingen... Ik ga in ieder geval over de grens shoppen als het zover komt!
 • ingrid grieten

  9 maanden geleden
  Verkeerd gebruik van een mondmasker verhoogt juist de kans op besmetting enorm en de meeste mensen gebruiken hem net verkeerd. Dus als ze met zekerheid een tweede lockdown willen dan gaan ze het verplichten.
 • Peter Janssens

  9 maanden geleden
  Ik zie veel mensen in Brussel en Wallonië met mondmasker, in Vlaanderen bijna niemand. Terwijl iedereen een masker heeft gekregen en dan maar afgeven op de regering maar zelf niet van goede wil zijn !
 • Werner Heremans

  9 maanden geleden
  In elk normaal land wordt dit per direct doorgevoerd, in ons land wacht men tot politici tijd hebben voor een volgende vergadering. Hoe droevig en toch zoveel betaald.
 • Fred Astair

  9 maanden geleden
  Mogelijk gaat de leiding het nog opsplitsen in kleine winkels, grote winkels, megawinkels en bakkers. Let maar op. Ze zijn er voor in staat.
 1. Biden verdubbelt ambities voor het klimaat, maar krijgt andere grote vervuilers nog niet mee
  PREMIUM
  19

  Biden verdubbelt ambities voor het klimaat, maar krijgt andere grote vervuilers nog niet mee

  De Verenigde Staten verdubbelen hun klimaatambities, vergeleken met het verregaandste dat ze eerder ooit hebben beloofd. Dat maakte president Joe Biden bekend op de virtuele klimaattop die hij zelf heeft belegd. Verscheidene andere landen — waaronder ook de Europese Unie — steken eveneens een tandje bij. Grote vraag blijft evenwel hoe concreet de ambities van China en Rusland zijn, de nummer één en vijf op vlak van uitstoot en of dat allemaal voldoende is.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen