Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © Photo News

Nationaal Veiligheidsplan raakt niet voor 1 januari klaar

Het Nationaal Veiligheidsplan 2022-2025, dat de prioriteiten voor alle politiediensten in België vastlegt, raakt niet klaar voor 1 januari. Dat heeft te maken met de heisa die in de regering-­De Croo ontstond omdat fiscale fraude geen topprioriteit was in het plan. Dat meldt De Tijd vandaag.

 1. “Ik ken een hoop intelligente Belgen, maar dit...”: cabaretier Theo Maassen reageert nadat hij peuter buitenzet tijdens “schunnige” show in Arenberg
  PREMIUM

  “Ik ken een hoop intelligen­te Belgen, maar dit...”: cabaretier Theo Maassen reageert nadat hij peuter buitenzet tijdens “schunnige” show in Arenberg

  Theo Maassen heeft vrijdagavond voor een opmerkelijke passage gezorgd in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Na een seksueel getinte grap zette de bekende Nederlandse cabaretier een kind van 3 uit de zaal. “Het gebeurde juist tijdens mijn meest schunnige grap. Het was héél bizar”, reageert Theo Maassen daags na het voorval.
  Antwerpen
 2. Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Demir na kritiek Mahdi: "CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze countert daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Die waarschuwde zaterdag op een CD&V-congres voor een samenwerking tussen Vooruit en N-VA, een samenwerking die volgens hem "de ziel van Vlaanderen" op het spel zet. Maar volgens Demir heeft CD&V zelf al de "ziel van Vlaanderen verkocht door in 2019 in de federale regering te stappen zonder een Vlaamse meerderheid". Dat zei de N-VA-politica zondag in ‘De Zevende Dag’.
 1. Drugsbaas ‘Bolle Jos’ staat terecht in België: gerechtshof in Luik omgevormd tot versterkte burcht
  PREMIUM

  Drugsbaas ‘Bolle Jos’ staat terecht in België: gerechts­hof in Luik omgevormd tot versterkte burcht

  Het Luikse gerechtshof is vanochtend zwaar beveiligd voor een drugsproces met de Nederlandse drugsbaas ‘Bolle Jos’, Jos Leijdekkers (31) in de hoofdrol. Zijn Belgische criminele organisatie met 37 verdachten, waaronder Antwerpenaars Niels D.C. en Jonas W. en de Waaslander Abdessalem B.A., wordt verdacht van de invoer van tonnen cocaïne, wapenbezit en het opzetten van cannabisplantages. In het Luikse dossier is ook een spoor naar de verdwenen ‘drugsoma’ Naïma Jillal.
  Antwerpen, Luik