Nacer Bendrer.
Volledig scherm
Nacer Bendrer. © Photo News

Nacer Bendrer in cassatie tegen veroordeling aanslag Joods Museum

Nacer Bendrer, de mededader van de aanslag op het Joods Museum, stapt naar het Hof van Cassatie tegen zijn veroordeling. Dat meldt RTBF. Bendrer werd op 11 maart door het Brusselse assisenhof veroordeeld tot 15 jaar cel en 5 jaar terbeschikkingstelling.

 1. LIVE. Vlaanderen zal 4 miljoen sneltests aankopen - Vandenbroucke: “In een storm is coronabarometer niet bijster nuttig”
  Play

  LIVE. Vlaanderen zal 4 miljoen sneltests aankopen - Vandenbrou­c­ke: “In een storm is coronabaro­me­ter niet bijster nuttig”

  Het Overlegcomité heeft beslist om verstrengingen door te voeren op het vlak van sport, cultuur en jeugdactiviteiten. In het hoger onderwijs geldt een maximumbezetting van 20 procent in de aula’s, met een uitzondering voor de eerstejaars. De pretparken moeten dicht. De nieuwe regels gelden gedurende een maand. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
 2. Proces rond aanslag Joods Museum: Mehdi Nemmouche veroordeeld tot levenslange celstraf

  Proces rond aanslag Joods Museum: Mehdi Nemmouche veroor­deeld tot levenslan­ge celstraf

  Mehdi Nemmouche, de hoofddader van de aanslag op het Joods Museum op 24 mei 2014, is vandaag veroordeeld tot een levenslange celstraf. Daarnaast werd hem een terbeschikkingstelling van 15 jaar opgelegd. Daarmee volgt het hof de eis van het openbaar ministerie. Mededader Nacer Bendrer kreeg 15 jaar plus vijf jaar terbeschikkingstelling. De jury en het hof zaten sinds 16 uur gisterenmiddag samen om te beslissen welke straffen de twee beschuldigden zouden krijgen en spraken pas rond middernacht de straffen uit.