De Chef Defensie, admiraal Michel Hofman.
Volledig scherm
De Chef Defensie, admiraal Michel Hofman. © Vincent Duterne/Photo News

Na zaak Jürgen Conings: militaire inlichtingendienst ADIV op zoek naar 81 (onder)officieren voor versterking van de dienst

De Chef Defensie, admiraal Michel Hofman, heeft een oproep gelanceerd naar alle officieren en onderofficieren om de militaire inlichtingendienst ADIV te komen versterken. De Algemene Dienst Inlichtingen en Veiligheid (ADIV) moet snel versterkt worden met meer dan 80 mensen.

17 reacties

 • Georges Baert

  4 maanden geleden
  En een nieuwe Chef Defensie a.u.b
 • HUGO Wils

  4 maanden geleden
  Mr Vanstraelen,een top uitgerust leger heeft luchtsteun nodig in geval van operaties!Landen als Noorwegen en Denemarken hebben slecht 5,5miljoen inwoners.Hun prima uitgeruste legers(marine,luchtmacht en landmacht) bestaan uit ca 24.000 manschappen.Ze kunnen in oorlogstijd ca 80.000 reservisten oproepen iets wat België niet heeft.Het probleem is dat er in België geen politieke wil is om een deftige defensie op te bouwen.Zweden is neutraal maar hun leger is top en ze verhogen hun defensie met 40%.
 • Wout vanstrealen

  4 maanden geleden
  Leger ok, maar stel prioriteiten. Geen marine, geen 35 F35, maar zeer goed uitgerust landleger, top materiaal en doorgedreven opleiding.
 • yves degreef

  4 maanden geleden
  1 van de problemen bij Defensie is net dat systeem van interne verschuivingen: als ze geen kandidaten vinden, gaan ze mensen verplichten die dan dus een job doen die ze niet willen doen. Resultaat? Inderdaad, mensen die hun job niet deftig doen. Andersom kan ook; geen kandidaten, uitgezonderd die ene (onder)officier die voor niets bekwaam is... Dit is een structureel probleem bij defensie dat jammer genoeg enkel kan worden aangepakt door extreem veel extra rekrutering en aannemen van burgers.
 • Fons Dewaele

  4 maanden geleden
  christiane dewaele, inderdaad, deze vraag mag en kan gerust gesteld worden. De voorbije 20 jaar is er steeds afgebouwd bij defensie, veel ervaring ging verloren, niet alleen door besparingen, maar ook omdat velen het zinkend schip verlaten hebben voor een betere job in burger. Nu, met dit incident proberen de politiekers hun vel te redden door deze personeelsoproep. Nooit zullen zij zich verantwoordelijk voelen, alhoewel zij de oorzaak zijn.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening
  3

  HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening

  Het vanochtend gelanceerde voorstel van federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken, houdt duidelijk de gemoederen bezig. De teller van het aantal lezersreacties is een halve dag later de kaap van 180 gerond. In de reacties schieten velen de plannen af, al vinden anderen het een interessant voorstel indien dit in tijd wordt beperkt. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord, nu bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk.