Ward Lemmelijn (24), wereldkampioen indoor roeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Ward Lemmelijn (24), wereldkampioen indoor roeien. © Photo News

Na winst van Ward Lemmelijn in Container Cup: waarom roeiers, langlaufers en biatleten het altijd goed zullen doen

7'59"82. Met die tijd zet Ward Lemmelijn seizoen twee van de Container Cup op zijn naam. Ward (24) is wereldkampioen indoor roeien en wil in 2024 naar de Spelen, in het water dan. Zijn passage in de container bleef niet onopgemerkt: naast een toproeitijd, liep de voormalige voetballer niet onaardig, drukte hij 150 kilogram gewichten én fietste hij sneller dan Mathieu van der Poel. Geen verrassing voor experten: “Roeiers, biatleten en langlaufers zijn de meest complete sporters.”

9 reacties

 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  De proeven in de container zijn vooral explosief, of verzurend en geen uithouding. Ook lenen het roeien, fietsen en bench press er zich uitstekend toe lenen om zwaardere types te laten schitteren. Het is een mooie competitie en geeft een mooi beeld tussen de verschillende sporters. Wel met een korreltje zout voor de verhoudingen uiteraard. Inderdaad, het meermaals spuwen is echt een gebrek aan manieren.
 • Dietrich Van Helder

  2 maanden geleden
  Mooie prestatie. Kwam eerst sympathiek over, echter dat verdween snel toen hij een paar keer begon te spugen. Hoe haal je het in je hoofd om ergens binnen op de grond te spugen?
 • Rudy Ceulemans

  2 maanden geleden
  Een echte duurprestatie is er niet in de containercup, 1500 meter lopen is geen duurprestatie, dus bonkige , explosieve ,zwaar gespierde types zullen altijd in het voordeel zijn in de cup. Doe er een 10 km loop bij en de mannen van 105 kg zullen door de mand vallen. Maar toch respect voor Ward!
 • Maarten Jacobs

  2 maanden geleden
  André, een mooi bewijs dat iemand met de hart op de juiste plaats het niet doet voor het geld.
 • adriaan bovyn

  2 maanden geleden
  @ andre uyttendaele: je hebt wel ergens een punt! Hij heeft alle fysiologische capaciteiten om een lucratieve sport te kiezen. Hij moet ze natuurlijk ook nog wel leuk vinden. Belangrijk voor het kopje!