Een van de laatste foto’s van Kevin D. op vrije voeten, gemaakt door vader Alex. Kevin, glunderend in de tribune.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de laatste foto’s van Kevin D. op vrije voeten, gemaakt door vader Alex. Kevin, glunderend in de tribune. © RV

Na tien maanden in Italiaanse cel: Mechelse hacker (28) dan toch uitgeleverd aan ons land

Hij liep het risico om minstens 22 jaar in een Amerikaanse cel te belanden en zat bijna een jaar vast in Milaan. Maar sinds maandag zit hacker Kevin D. (28) eindelijk in een Belgische cel, dankzij een veroordeling in Mechelen. De Mechelaar werd eind augustus veroordeeld tot drie jaar cel nadat hij inbrak in de computersystemen van American Airlines. “We zijn opgelucht dat hij eindelijk hier is”, zeggen zijn advocaten.

9 reacties

 • Ben van Antwerpen

  4 maanden geleden
  Eerst zijn gevangenisstraf nu in België uitzitten en dan vraagt de VS zijn dringende uitlevering en wacht hem daar nog eens 45jaar bak. Denk dat de miserie nog niet van de baan is. Dus bezint eer ge begint.
 • Dirk Delaere

  4 maanden geleden
  Moeten we nu medelijden krijgen met een misdadiger? Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten. Hij geeft trouwens niet uit zijn fouten geleerd, het was niet zijn eerste keer.
 • alex de witte

  4 maanden geleden
  sorry maar geen enkele sympathie voor een hacker. Als je iets wil doen met je leven, wordt dan een etische hacker, help bedrijven en mensen in plaats van aan jezelf te denken !
 • Helga Geuens

  4 maanden geleden
  Nu eens benieuwd of hij wat geleerd heeft van zijn fouten!
 • MARLEEN WAUBEN

  4 maanden geleden
  Ik vind het goed dat hij aan ons land werd uitgeleverd. 45 jaar cel is te belachelijk voor woorden. Moordenaars komen bij ons soms na 10 jaar vrij. En die moeten hun straf niet in hun eigen land uitzitten aan de volle pot. Eindelijk komt België eens op voor eigen volk.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 1. ONZE OPINIE. “Enerzijds verlengen we lokale verlieslatende luchthavens, anderzijds staat Brussels Airport, onze economische slagader, op de helling?”
  PREMIUM
  9

  ONZE OPINIE. “Enerzijds verlengen we lokale verliesla­ten­de luchtha­vens, anderzijds staat Brussels Airport, onze economi­sche slagader, op de hel­ling?”

  “Zonder stikstofakkoord staat de vergunning van Brussels Airport op de helling. Zuhal Demir (N-VA) noemt het alternatief van een stikstofakkoord dan ook hel en verdoemenis. En dat zou straf zijn. Want enerzijds verlengt de Vlaamse regering de vergunning voor de lokale verlieslatende luchthavens. Anderzijds staat Brussels Airport, dé economische slagader van dit land, op de helling? Dat is al te zot”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.