Het Vlaams Parlement debatteert vandaag over de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Het Vlaams Parlement debatteert vandaag over de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon. © BELGA

Na “spektakel” van vorige week maar weinig vuur in debat over Septemberverklaring

Terwijl de aanloop naar de Septemberverklaring vol spanning en vuurwerk zat, verloopt het debat erover vandaag in het Vlaams Parlement zonder grote verrassingen. De oppositie heeft wel kritiek op de crisis van de voorbije week en op de inhoud van het bereikte begrotingsakkoord, maar de regering-Jambon lijkt de rangen gesloten te hebben en komt voorlopig niet in de problemen.

  1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
    Mijnenergie

    Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

    Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.