Gisteravond werd ook een filiaal van JD Sports overvallen in Amsterdam.
Volledig scherm
Gisteravond werd ook een filiaal van JD Sports overvallen in Amsterdam. © RV

Na racistisch incident in België, nu al vier filialen van sportwinkel geplunderd. Dit weekend betoging gepland

In een week tijd zijn in ons land twee filialen van JD Sports geplunderd, een in Brussel en een in Luik. Ook in Amsterdam en Londen werden vestigingen van de Britse kledingketen overvallen. Aanleiding is wellicht een racistisch incident dat eind oktober plaats had in Luik. Een manager van JD Sports die haar personeel toesprak, nam toen de woorden ‘makak’ en ‘gwers’ in de mond.

37 reacties

 • ralph ernst

  2 jaar geleden
  Als dit eender waar in Frankrijk zou gebeuren dan staat die winkel gewoon in lichterleie ! Ik vindt dat ze in België nogal braaf zijn.
 • Johan Gert

  2 jaar geleden
  "Dit weekend betoging", dit weekend meer plunderaars, ja!
 • Dirk Vregels

  2 jaar geleden
  Dit soort escalaties is een voortvloeisel van het falende justitiebeleid met hun magistraten en zal het rascisme juist enkel doen groeien. Reken maar dat 80% van de burgers het grondig beu is met het huidige gerecht en politiek.
 • Steve Wildemeersch

  2 jaar geleden
  Beste heer Vangenechten, typisch een reactie voor een vakbondlid...en het verduidelijkt natuurlijk ook waarom we met vakbonden in het slob blijven zitten... misschien moet u ook eens proberen 80uur in de week te werken en uw centjes niet op het spaarboekje te zetten of te verbruiken op het voetbal, maar er een zaak mee op te bouwen en je zult zien hoe je de maatschappij wel vooruit helpt... maar klaag niet over de hoge werkdruk en je loon want dan ben je inderdaad beter af als vakbondslid ...
 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Blijkbaar is dat plunderen geen oorzaak maar een rede !
 1. HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd worden tegen het coronavirus?
  214

  HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevacci­neerd worden tegen het coronavi­rus?

  Een coronaprik voor kinderen tussen vijf en elf jaar oud zorgt voor een (ethische) discussie in ons land. Sommigen vinden dat kinderen niet moeten opdraaien voor vaccinweigeraars, anderen wijzen erop dat het vaccin ook het welzijn van kinderen ten goede komt. Wat denk jij? Moeten jonge kinderen gevaccineerd worden tegen het coronavirus? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.