BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Na piek door schrapping woonbonus nu 7,6 procent minder woningen verkocht

In oktober kochten we massaal vastgoed - snel voor de afschaffing van de woonbonus volgend jaar. Op het einde van deze maand is de rust op de huizenmarkt echter teruggekeerd, want vorige week werden er voor het eerst sinds het nieuws van de woonbonus weer minder (-7,6 procent) huizen en flats verkocht.

19 reacties

 • Leo Duym

  3 jaar geleden
  De vraag zal dalen, maar ook het aanbod. Wie zijn eigendom dit jaar niet wilde verkopen, zal dat de volgende jaren ook niet doen. Ik zie zelfs een verdere stijging; Pieter Verhulst slaat daarbij de spijker op de kop. De goudstandaard is vervangen door de baksteenstandaard, maar ook dat huis zal op een dag in elkaar storten, maar morgen nog niet. Dat zal pas gebeuren wanneer we belanden in een depressie zoals in de jaren dertig; goud blijft dan als enige overeind.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Wie vandaag een woning koopt heeft eigenlijk 30% te veel betaald. Want de woningen stegen al jaren te snel en zijn te duur in verhouding met de lonen. Er komen steeds meer singles. Gezinnen zijn kleiner. Misschien moeten jongeren op zoek gaan naar andere woonvormen. Een groter eigendom samen renoveren en opdelen of bewonen. Gedeeld wonen. De ouderlijke woning omvormen tot een tweewoonst voor zichzelf en de ouders. Kijken welke de mogelijkheden zijn om in het buitenland een leven op te bouwen.
 • GERARD DE PELECIJN

  3 jaar geleden
  Gelieve nu geen huizen meer te kopen, de prijzen zullen wel dalen want ze hebben altijd geld nodig en dat is wat telt!
 • Patrick De Burchgraeve

  3 jaar geleden
  Denken de mensen nu echt dat de prijzen gaan dalen.....niemand zal zijn eigendom verkopen onder de prijs! Ook ons staat te koop maar niet tot elke prijs het moet niet weg en enkel bij een aanvaardbaar bod zijn wij bereid tot verkoop. Willen kandidaat kopers liever blijven huren dan is dat hun goed recht maar met de huidige intresten moeten zij nadien wanneer hun pensioen nadert natuurlijk ook niet staan klagen dat zij niet rond komen!
 • Marc Hayen

  3 jaar geleden
  Prijzen in België zullen niet vlug dalen , dichtbevolkt land, alles binnen handbereik niet te vergelijken met landen waar je zonder problemen makkelijk 30 km moet rijden om een Aldi, Lidl of wat weet ik veel te vinden. In Nederland zijn woningen ook niet goedkoop. Geen ruimte dus bouwplaatsen zijn ook duur dat heeft een weerslag op de rest. Bouwmaterialen in Duitsland of Frankrijk veel goedkoper, hoe kan het dan hier goedkoop zijn?
 1. Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatregelen: “Doen er alles aan om de zwanen zo goed mogelijk te beschermen”
  Brugge

  Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatrege­len: “Doen er alles aan om de zwanen zo goed mogelijk te beschermen”

  Droevig nieuws vanuit Brugge: daar zijn al acht zwanen gestorven - wellicht na een uitbraak van vogelgriep. Opvallend is dat de zwanen nog maar sinds 14 mei weer vrij rondzwemmen. Toch worden de zwanen niet opnieuw opgehokt, omdat ze dan vlugger de ziekte aan mekaar doorgeven. De situatie van de dieren wordt wel nauwlettend opgevolgd. “Het is beter om hen in openlucht te laten en zo wat afstand te creëren”, zegt Mercedes Van Volcem (Open VLD), schepen van Openbaar Domein.