André Gyselbrecht bij zijn veroordeling op 6 mei.
Volledig scherm
André Gyselbrecht bij zijn veroordeling op 6 mei. © BELGA

Na penitentiair verlof voor André Gyselbrecht: hoe wordt dat toegekend? Gevangeniswezen legt uit

KasteelmoordAndré Gyselbrecht - vorig jaar veroordeeld tot 21 jaar cel als opdrachtgever van de moord op Stijn Saelens in 2012 - mag dit weekend met penitentiair verlof. Nadat eerder werd bericht dat justitieminister Koen Geens hiervoor het licht op groen had gezet, wil het Gevangeniswezen duidelijkheid scheppen over hoe penitentiair verlof juist wordt toegekend.

 1. Exact acht jaar na moord op Stijn Saelens mag opdrachtgever André Gyselbrecht weekend naar huis: “Dit hakt er diep in”
  Kasteelmoord

  Exact acht jaar na moord op Stijn Saelens mag opdrachtge­ver André Gysel­brecht weekend naar huis: “Dit hakt er diep in”

  André Gyselbrecht, veroordeeld tot 21 jaar cel als opdrachtgever van de moord op Stijn Saelens, krijgt dit weekend penitentiair verlof. Van morgenavond tot maandagochtend mag hij naar huis in Ruiselede. Het nieuws is een mokerslag voor de nabestaanden van de vermoorde kasteelheer. Zij waren niet op de hoogte, bevestigt Jan Leysen, advocaat van de ouders van Saelens, aan HLN. “Vandaag is het precies acht jaar geleden dat Stijn Saelens werd vermoord. Dit hakt er diep in.”
 1. Kans op supercel: beelden tonen hoe ‘koning der buien’ door ons land trekt
  Play

  'Koning der buien' trekt door ons land: bekijk hier de strafste beelden

  De voorspelde buien en het onweer hebben afgelopen nacht op verschillende plekken lelijk huisgehouden. En het is nog niet afgelopen, want de ‘koning der buien’ staat gepland voor vanmiddag. Na een aantal dagen met tropische hitte krijgen delen van Europa, waaronder ook ons land, te maken met een zeldzaam type onweer, de ‘supercel’ genaamd. Voor dit berucht weerfenomeen is het altijd oppassen geblazen want het staat vaak garant voor een overvloed aan regen, felle windstoten, hagel en als je echt pech hebt ook stevige wervelwinden.