Infectiologe Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Infectiologe Erika Vlieghe. © ID / CHRISTOPHE DE MUYNCK

Na nieuwe richtlijn van het ECDC: Erika Vlieghe blijft voorzichtig over versoepelingen voor volledig gevaccineerden

Infectiologe Erika Vlieghe blijft voorzichtig over het recente advies van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), waarin sprake is van mogelijke versoepelingen voor volledig gevaccineerden. "We moeten voorzichtig zijn en geen verwarring creëren'", zei Vlieghe in De Ochtend op Radio 1. Het kan volgens haar bijvoorbeeld niet de bedoeling zijn dat mensen op eigen houtje beslissen. Ze maakt wel een kleine opening voor bijvoorbeeld woonzorgcentra.

29 reacties

 • werner vanhoutte

  4 weken geleden
  Mevrouw Vlieghe , u heeft het wellicht goed voor met ons . Maar evenzeer als uw collega's, die ongeziene verwijten moeten incasseren, bent u een machteloze pion van een miljarden genererende industrie :de pharma. U weet zeer goed dat er voor eind 2021 geen vaccin zal beschikbaar zijn voor de hele wereldbevolking . Evenzeer kent u niet de lange termijneffecten van de vaccins , dat weet niemand : de vaccins milderen de symptomen; maar kunnen het virus niet doden. Maar dit weet u toch ?
 • Fred DERONNE FREDDY

  4 weken geleden
  Preventie blijft nodig ook na vaccinatie, wij, de ouderen blijven solidair met de jongeren.
 • Ines HUBERT

  4 weken geleden
  Gevaccineerd zijn is enkel ter bescherming van jezelf : als je contact hebt met andere bevolkingsgroepen dan kan je het virus nog steeds doorgeven. Bezoekers van woonzorgcentra hebben kinderen en kleinkinderen en die zitten in de meest actieve bevolkingsgroepen : dat blijft dus een risico...dus enkel versoepelingen binnen de centra kunnen.
 • Jef Bardy

  4 weken geleden
  Nog zo een die het graag voor het zeggen heeft. Ga dan in de politiek hé...
 • Peter Van Dewiele

  4 weken geleden
  Stop toch eens met dat vaccin te promoten!!
 1. De Croo: “Epidemologische situatie blijft dé basis voor alle beslissingen”

  De Croo: “Epidemolo­gi­sche situatie blijft dé basis voor alle beslissin­gen”

  De epidemiologische situatie blijft de basis, het vertrekpunt van alle maatregelen. Dat heeft premier Alexander De Croo woensdag benadrukt in de commissie Binnenlandse Zaken, waar hij een antwoord kwam geven op vragen van de Kamerleden. De Croo was verbaasd dat geen enkel van de vragen over die situatie ging. Hij liet verder niet veel in zijn kaarten kijken wat de agendapunten betreft op het volgende Overlegcomité vrijdag, zoals de heropening van de terrassen vanaf 8 mei. De voorwaarden om te kunnen versoepelen gaan wel voorzichtig de goede richting uit, liet hij optekenen.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 3. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek