In de Vampire zitten passagiers in een stoeltje met de benen los. De wagentjes gaan tijdens de rit over de kop.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Vampire zitten passagiers in een stoeltje met de benen los. De wagentjes gaan tijdens de rit over de kop. © Walibi

Na incidenten in pretparken: hoe worden achtbanen bij ons gecontroleerd? En hoe veilig zijn ze (echt)?

Een vrouw die in Walibi uit een achtbaan springt omdat de wagentjes vertrekken terwijl ze nog niet vastzit. Een 14-jarig meisje die in Denemarken om het leven komt nadat een achtbaan ontspoort. 31 mensen die gewond raken bij een botsing in Legoland. En een 57-jarige vrouw die uit een Duitse achtbaan valt. Er zijn deze zomer al verschillende incidenten geweest in Europese pretparken. Maar hoe vaak worden achtbanen bij ons gecontroleerd? En hoe veilig zijn ze (echt)?

1 reactie

  • Reinhard Tuyttens

    3 maanden geleden
    8banen en andere attracties in pretparken EN kermissen worden iedere getest en gecontroleerd. Deze molens moeten de zware TÜV keuring doorstaan anders gaan ze simpelweg niet open. In pretparken wordt ook iedere dag gecheckt en gedubbelcheckt. Deze attracties zijn extreem veilig, alles wordt berekend door ingenieurs vooraleer zo'n toestel geplaatst wordt. Gelukkig geen zwaargewonden of doden. Cru om te zeggen, maar is en blijft een 'stuk mechaniek' waar altijd iets mee kan gebeuren.