Speedpedelec-gebruikers Filip Gosselé en Eric Druyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Speedpedelec-gebruikers Filip Gosselé en Eric Druyts. © Pieter-Jan Vanstockstraeten, Photonews

Na het dodelijke ongeval in Genk: ook Eric en Filip gebruiken een speedpedelec. “Maar na twee ongevallen houd ik me nu sneller in”

Het dodelijke ongeval in Genk raakt hen, zeggen ze. Maar voor Filip (57) en Eric (62) biedt de speedpedelec wel al jaren het beste van vele werelden. Ze raken snel op kantoor én houden spieren en gewrichten soepel. “Maar het gebrek aan infrastructuur is geen excuus om n’importe quoi te doen”, vinden ze.

71 reacties

 • Mario Tersago

  2 maanden geleden
  Cowboys heb je op de fiets, naast de fiets en in de wagen. Ik ben als fietser, geen voorstander van speedpedelecs op het fietspad. Echter als iedereen een beetje begripvol en hoffelijk, de wetten regels volgt is er mijn inziens geen probleem.
 • Roger Declercq

  2 maanden geleden
  Er bestaat maar één oplossing: alle speedpedelec's verbieden en uit het verkeer halen.
 • Joery Hermans

  2 maanden geleden
  'k Heb nog nooit ne speedpedelec tegen 25km/u weten rijden. Ze kicken op de snelheid en die hoort nu eenmaal ni thuis op een fietspad en anticiperen doen ze hier nooit. 't Zijn cowboys die hun stalen ros ni altijd even goe onder controle weten te houden.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  ik heb al veel zotte toeren zien uithalen met speed pedelecs en koersfietsen onderweg naar mijn werk
 • Frank Van Gucht

  2 maanden geleden
  Ik rij met elektrische fiets en vind 25 km te traag MAAR 40 km te snel. Daarom wordt er bv in Duitsland voor gepleid om een elektrische fiest tot 30 km/uur af te stellen dan heb je geen echte spedelecs meer nodig. Ook zolang de fiespaden niet aangepast zijn beter dat deze spedelecs sowieso op straat moeten rijden en niet op de fietspaden of fietsautostrades het verschil in snelheid is gewoon te groot.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Vlaanderen mikt op 1.800 extra opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen
  4

  Vlaanderen mikt op 1.800 extra opvang­plaat­sen voor Oekraïense vluchtelin­gen

  De Vlaamse regering neemt maatregelen om de opvangcapaciteit voor Oekraïense vluchtelingen te versterken. Het is ook de bedoeling om te komen tot een betere spreiding. De subsidieregeling voor gemeenten wordt verlengd en uitgebreid en er wordt ook extra capaciteit gezocht in service flats, assistentiewoningen, vakantieparken, jeugdverblijven en hotels. Volgens de Vlaamse ministers Bart Somers (Binnenlands Bestuur) en Matthias Diependaele (Wonen) moeten de maatregelen zorgen voor 1.800 extra plaatsen.