Stephane Moreau, ceo bij Nethys, maar binnenkort aan de slag bij Ardentia. Nethys wil het windenergiebedrijf Elicio voor een symbolische euro aan Ardentia verkopen.
Volledig scherm
Stephane Moreau, ceo bij Nethys, maar binnenkort aan de slag bij Ardentia. Nethys wil het windenergiebedrijf Elicio voor een symbolische euro aan Ardentia verkopen. © BELGA

Na heisa rond windenergiebedrijf dat verkocht wordt voor symbolische euro: gedelegeerd bestuurder Stéphane Moreau stapt op

De ontmanteling van het Luikse overheidsvehikel Nethys, onderdeel van het vroegere Publifin, blijft in de schandaalsfeer hangen en verhit de gemoederen in de pas gestarte Waalse regering. Nethys wil het Oostendse windenergiebedrijf Elicio voor een symbolische euro verkopen aan de groep Ardentia, waar de CEO van Nethys, Stéphane Moreau zelf gedelegeerd bestuurder zou worden. Na de ophef vandaag heeft Moreau beslist een stap opzij te zetten bij Ardentia.

44 reacties

 • danny janssens

  2 jaar geleden
  waarom alle macht laten aan een persoon, schaf die ceos en bestuurders af en laat een raad beslissen met een overheidscommissaris
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Als dat windmolenpark waardeloos is en voor €1 kan worden door verkocht worden. Waarom doen ze dan nog zo veel moeite om nog meer windmolens te plaatsen op koste van de burgers. Het zal weer zijn zo als destijds bij de verkoop van de centrales . Ze worden verkocht op de moment dat ze beginnen opbrengen,,in dit geval weggegeven nu ze afbetaald zijn .
 • Gilbert Vermeersch

  2 jaar geleden
  Waarom zit bedriegen zo diep ingeworteld bij vooral links? Deze keer draait het wel niet alleen om schandalen partij, de PS. CDH, PS en MR zitten samen in dit nieuwe groot schandaal. Ik hoop dat “aftreden” niet weer zal bezien worden.. als voldoende gestraft. Kom me niet vertellen dat Michel en anderen in de MR van niks wisten hé!
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  Door een overvloed aan overtollige, meestal incapabele, politici heeft België al in de miljarden Euros verlies geleden, van de oprichting v/d terminal voor Algerijns gas in Zeebrugge tot nu, dus dit kan er desnoods nog bij we zullen wel zien of dat zij die zeggen dat het binnenkort winst gaat draaien gelijk hebben en indien niet , het zij zo, zet het dan maar achter de knoeier die het opgericht heeft zijn naam op de bronzen plaquette van de inwerkingstelling, wedden dat het een politieker is.
 • Alexa Grieken

  2 jaar geleden
  Waarom is het enkel de pvda die voor de belangen van de Vlaamse burger opkomt?
 1. RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”
  PREMIUM
  156

  RECONSTRUC­TIE. Overlegco­mité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”

  Zeven uur hebben we erop moeten wachten, maar: “Moederdag is gered!” Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. “Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen door Elio Di Rupo.” Wat gebeurde er achter de schermen van een van de langste overlegcomités ooit?
 2. “Mensen bang maken is mensen kwaad maken”: expert streng over angstcommunicatie virologen
  30

  “Mensen bang maken is mensen kwaad maken”: expert streng over angstcommu­ni­ca­tie virologen

  Er is kritiek op de angstcommunicatie van virologen en andere experts die tegengas geven na het ‘versoepelingspakket' dat op het Overlegcomité werd aangekondigd. “Angst zaaien maakt mensen onzeker of zelfs boos, terwijl het beleid net rekening moet houden met ons sentiment. Je kan mensen tot een bepaald punt stretchen, maar ermee dreigen dat iemand niet geholpen zal worden na een ongeval, helpt niet.”
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken