Shutterstock / Olena Yakobchuk
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Olena Yakobchuk

Na emotionele oproep van koppel op Facebook: hoever staat draagmoederschap in België? “Zonder wet blijft het kind speelbal van grijze zones”

Een jong Antwerps koppel is op zoek naar een nieuwe draagmoeder. Dat hebben ze openlijk gepost op sociale media. Hun pakkend relaas werd al 13.000 keer gedeeld. Maar hoever staat het wettelijk kader rond draagmoederschap in ons land? En hoeveel Belgen hebben zo al een kindje gekregen? Shanti Van Genechten, oprichtster van Kinderwens ExpertiseNetwerk, vertelt over de obstakels waar wensouders én draagmoeders mee te maken krijgen.

 1. Voetbal tijdens de Bezetting: hoe een (geel-)zwart “Vlaamsch Elftal” de plaats innam van de Rode Duivels.
  PREMIUM

  Voetbal tijdens de Bezetting: hoe een (geel-)zwart “Vlaamsch Elftal” de plaats innam van de Rode Duivels.

  Nooit was voetbal populairder dan tijdens de bezetting (1940-1944). Hoewel de oorlog de competitie en interlandvoetbal in de war stuurde, zaten de stadions bomvol.De Rode Duivels stonden verplicht op non-actief, maar een (geel-)zwart ‘Vlaamsch Elftal’ speelde in hun plaats tegen Duitse ploegen. Dat zou de Vlaamse internationals na de oorlog zuur opbreken, schrijft Kurt Deswert in zijn nieuw boek.
 2. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).