Identiteitscontrole aan de kassa van Lago-zwembad Kortrijk.
Volledig scherm
Identiteitscontrole aan de kassa van Lago-zwembad Kortrijk. © Henk Deleu

Na een maand identiteitscontroles: zwemverbod voor dertien personen

Dertien mensen zijn tijdelijk niet meer welkom in zwembaden van de Lago-groep, zo meldt Het Nieuwsblad. Het bedrijf baat negen zwemparadijzen uit en startte vorige maand met identiteitscontroles na een reeks incidenten.

28 reacties

 • Ramon Simon

  3 jaar geleden
  Het verband met een politiestaat is dat je overal gecontroleerd word. Als mensen zich misdragen moeten ze bestraft worden, maar de oorzaak pakt men niet aan, mensen krijgen geen straf. Dus nu ga je iedereen controleren en registreren omdat justitie zijn werk niet doet. Mensen misdragen zich omdat ze niet bestraft worden. Je ontzegt iemand de toegang maar dan verplaats je het probleem.
 • Goossens Steven

  3 jaar geleden
  Paar weken geleden gaan zwemmen in Beveren, redders worden gewoon uitgelachen, gsm mee aan zwembad, eten en drinken in de omkleedruimte, mensen met kleren en schoenen in het gedeelte waar wij met blote voeten lopen,... Heb niemand iets zien zeggen, mijn zoon 7jaar doet 1 salto in het buitenbad en direct een redder bij mij dat het niet mag...
 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Waar zijn die Brusselse jongeren? Durven ze die niet aanpakken omdat ze een bepaald kleurtje hebben?
 • Emile De Smedt

  3 jaar geleden
  Mooie comedie,rellen bij de vleet.Een paar dagen sluimerend nieuws.Niemand pijn doen.13 kregen of misschien verbod.Staat in schril contrast met de heibel rond Anuna en,enfin ja een Chokri.Maar daar waren vlaggen bij betrokken.Moet iemand noch berbaasd zijn dat media en rest niet lange serieus zijn te nemen.Spijtig.
 • Peter Janssens

  3 jaar geleden
  @Peter: ik snap het verband niet met een politiestaat. Als u zich misdraagt in een openbaar zwembad is het toch normaal dat daar gevolgen aan zijn? En nu nog een kleine nuance voor mensen met oogklepjes: 13 - gemelde - incidenten die zwaar genoeg waren om een verbod op te leggen.
 1. Twee miljoen zwemmers krijgen identiteitscontrole: ‘Is er wel nood aan zo’n strenge maatregel?’

  Twee miljoen zwemmers krijgen identi­teits­con­tro­le: ‘Is er wel nood aan zo’n strenge maatregel?’

  Zwembaduitbater LAGO wil tegen het einde van de week in vier van de negen zwembaden onder zijn beheer een identiteitscontrole uitrollen. Naast Gent wordt ook in Beveren en Kortrijk voortaan een identiteitskaart gevraagd aan kinderen vanaf 12 jaar. In Lier wordt een bestaand systeem aangepast. Jaarlijks zullen voortaan zo ongeveer 2 miljoen zwembadbezoekers in Vlaanderen aan een identiteitscontrole onderworpen worden. Privacy-expert Willem Debeuckelaere vraagt zich intussen af of zo’n strenge maatregel wel noodzakelijk is.