Professor Herman Goossens (UA).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Herman Goossens (UA). © BELGA

Na één besmetting met omikronvariant in ons land: “We mogen ook niet overreageren”

De gevreesde omikronvariant duikt in steeds meer landen op. In België blijft het voorlopig bij één bevestigd geval. De grenzen sluiten voor alle buitenlanders zoals Israël en Marokko doen, is overdreven volgens professor Herman Goossens (UA). “Laat ons de testen goed analyseren en dan gaan we over twee weken veel meer weten.”

80 reacties

 • Merel Depauw

  2 maanden geleden
  Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Als we nu nog twee weken analyseren kunnen we rustig achter de feiten blijven aanhollen. Een gehele maatschappij gijzelen, 2 jaar zonder probleem. Een landsgrens afsluiten is echter overdreven. Ongelooflijk.
 • Jakke Troost

  2 maanden geleden
  Als men dit bij 1 persoon heeft ontdekt dan lopen er al honderd mee rond
 • Bart Dekort

  2 maanden geleden
  Als men niet exact weet wat er steeds weer aan de hand is, weet men ook niet hoe men gepast kan en moet reageren. Zeggen dat er niet moet overdreven worden is dan ook enkel bedoeld om het brandje te blussen, vermits hij zelf niet weet hoe de situatie echt is. De mens is niet in staat om op de huidige crisis gepast te reageren, aangezien hij de omvang van corona niet kan begrijpen. Doen alsof ze het weten is dan ook het enige dat de beleidsmakers en virologen kunnen doen. Dat is toch al duidelijk
 • molly DE RIDDER

  2 maanden geleden
  In plaats van massaal de jeugd te vaccineren die uiterst zelden in het ziekenhuis beland en dus ook niet de zorg kan overrompelen hadden ze beter de booster voor de kwetsbaren vroeger gegeven. Vaccinatiebescherming vermindert al na enkele maanden, dan was er helemaal geen probleem geweest of je het nu draait of keert het blijven de mensen met onderliggende aandoeningen en ouderen (ook gevaccineerden) die slachtoffer zijn van dit virus, besmettingen houden die vaccins niet tegen.
 • Rudy De Meyer

  2 maanden geleden
  Niemand weet of deze variant je zieker maakt of dodelijker is. De paniekvoetbal blijft
 1. Partijvoorzitters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideologisch zijn we mekaars beste vrienden”

  Partijvoor­zit­ters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideolo­gisch zijn we mekaars beste vrienden”

  De vorming van de federale regering heeft diepe wonden geslagen bij de N-VA, die de Open Vld daarin woordbreuk verwijt. Het zit sindsdien stevig scheef tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega van de Open Vld, Egbert Lachaert. Voor het eerst zaten ze vanochtend nog eens samen in een tv-studio, die van De Zevende Dag. Tot een grote verzoening kwam het niet, al waren beide voorzitters het over sommige punten roerend met elkaar eens. “Ideologisch zijn me mekaars beste vrienden, maar ik heb een fundamenteel probleem met Vivaldi omdat die federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft”, zei De Wever.