David Legreve
Volledig scherm
PREMIUM
© David Legreve

Na dodelijk bijtincident krijgt kweker maandenlang geen controle. Nu staat hij plots 68 verwaarloosde honden af

Zeven maanden na een dodelijk bijtincident, waarbij zijn vader stierf, heeft de betrokken kweker uit Booischot 68 van zijn Cane Corso’s - bijna allemaal verwaarloosde pups en jonge honden - afgestaan aan het dierenasiel in Mechelen. Wat opvalt: na het incident hebben politie en parket nagelaten de Dienst Dierenwelzijn in te lichten over de situatie bij de kweker. “Hadden we het vroeger geweten, was dit niet gebeurd.”

4 reacties

 • Eduard Vanderheyden

  1 jaar geleden
  Laat deze gerust de rekening betalen voor de kosten asiel. Deze kweker ziet zijn dieren niet graag. Het is alleen te doen voor het geld. Das nu tegengevallen. Gemeenschapsdienst in het asiel laten doen.
 • Hans Cleyman

  1 jaar geleden
  Onze diensten werken toch voortreffelijk!
 • Bruno Larmuseau

  1 jaar geleden
  Gewoon een schande te gek voor woorden. Als asiel worden we regelmatig gecontroleerd en dat vind ik zeer goed. Wij gaan veel verder dan wat ze vragen . Zonder één uitzondering steriliseren of castreren we al onze honden op onze kosten . Zeer zware aderlating. Bij de kwekers kan blijkbaar alles .wraakroepend.
 • Gunter Laurijssen

  1 jaar geleden
  Kweker laten betalen voor kosten opvang honden en dierenarts. Niet de belastingbetaler.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. WEERBERICHT. Vandaag nog regen, nadien mooie nazomerweek met zon en temperaturen tot 20 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Vandaag nog regen, nadien mooie nazomer­week met zon en temperatu­ren tot 20 graden

  In het noorden van België blijft het zondagnamiddag meestal droog, terwijl het in het zuiden regent. In de loop van de namiddag trekt de regenzone verder zuidwaarts en verlaat die aan het begin van de avond het land in Luxemburg. Vanuit het noorden komen er dan opklaringen met tussendoor enkele geïsoleerde buitjes. De maxima liggen tussen 11 graden in de hogere Ardennen en 17 graden in Laag-België, zo voorspelt het KMI. Volgende week brengt beterschap.