Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Na debacle over vernietigde federale stock aan mondmaskers: Vlaamse regering legt eigen strategische voorraad aan

Wat we zelf doen, doen we beter, denkt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) na het federale debacle rond de strategische voorraad mondmaskers. En dus legt de Vlaamse regering voortaan zelf een strategische stock beschermingsmateriaal aan om een pandemie te lijf te gaan. “Werknemers van de woonzorgcentra hebben geen boodschap aan wie er bevoegd is, zij willen gewoon beschermingsmateriaal.” 

111 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Mag ik de heer Piet Percentjes eens langs sturen aub ?
 • Jean Gobin

  2 maanden geleden
  met geld gooien kunnen ze als de besten
 • Merel Depauw

  2 maanden geleden
  Politici weten toch echt wel beter dan ons hoe ze geld kunnen verspillen.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Vlaanderen heeft geld te veel uiteraard. Vlaanderen zou beter eens bekijken waarom hier geen fabrikanten van mondmaskers meer zijn?
 • Dirk Van Nuffel

  2 maanden geleden
  Magie de Block was toch ook één van de paradepaarden van de Vlaamse politiek in het verleden en verknalde het toen ze verantwoordelijk was het en nu gaan Woutertje en Jantje het effe oplossen.Bij mijn weten hebben die twee ook meer dan eens een kemel geschoten in het verleden waarvoor ze geen verantwoordelijkheid namen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Aantal coronabesmettingen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”
  Play

  Aantal coronabe­smet­tin­gen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”

  Het gemiddelde aantal besmettingen stijgt met 28 procent tot bijna 2.500 per dag. De afgelopen twee weken is het aantal coronabesmettingen zelfs verdubbeld. Maar in vergelijking met vorig jaar is de situatie wel minder zorgwekkend, vindt infectiologe Erika Vlieghe. “Vorig jaar zaten we op deze tijd al aan een dubbel aantal gevallen, zonder vaccinatie kon de situatie tien keer erger zijn.”