Seksuologe Kaat Bollen
Volledig scherm
PREMIUM
Seksuologe Kaat Bollen © Photo News

Na de kledinghetze rond Kaat Bollen: wat als uw werkgever wil bepalen wat u draagt?

Seksuologe Kaat Bollen (35) gaf haar titel van psycholoog terug, nadat de Psychologencommissie haar op de vingers tikt wegens haar te sexy outfits waarin ze op sociale media poseert. De goede naam van de functie in het gedrang bracht, oordeelden de psychologen. Kan een werkgever kledingvoorschriften opleggen? Wat als ik me daar niet aan hou? En heeft de baas ook iets te zeggen over hoe ik me op Facebook, Twitter of Instagram vestimentair profileer?

19 reacties

 • Hilde Janssens

  2 jaar geleden
  Zoveel negatieve reacties op iemand die zich in haar vrije tijd kleedt zoals ze zelf wilt en dit op sociale media post. Niemand is verplicht haar te volgen, toch? Ik ben zelf iemand die altijd vrouwelijk maar bedekt gekleed gaat. Op het werk wordt ik bestempeld als té elegant en té opvallend. Tja, als je collega's en leidinggevenden op slippers werken, ongeschoren (zowel mannen als vrouwen) en compleet onverzorgd naar het werk komen... Ben ik dan degene die de deontologische code verbreekt?
 • Kristof Degros

  2 jaar geleden
  Het eeuwige debat ... een vrouw mag een rok aandoen, een man een short ... nee dat kan niet. Tsja dan doe ik wel een kilt aan he ! Kleding wilt niet veel zeggen, zolang je er een beetje deftig voorkomt. Ooit eens een sollicitatie gedaan als consultant bij een bank. Hoofd van de afdeling: slippers, tshirt met FBI op (Female body inspecter) en een short ... Maar ik had volgens dat consultancy bedrijf geen correcte kleding aan (hemd en geklede broek) ... tsja
 • Hendrik Laureys

  2 jaar geleden
  Het vak "gezond verstand" heeft Kate bollen blijkbaar nooit gehad, niet thuis en niet op de unif. Pikante fotos van jezelf op het internet ? dan kun je niet meer spreken van PRIVE. Wat zou je ervan denken als morgen premier De Croo in een minuscuul klein onderbroekje maar met das een verklaring zou afleggen op Angela Merkel in netkousen met een superkort rokje en halfblote borsten. Zouden we dan ook nog denken dat kledij er niet toe doet. Provocatie doet de geldwinkel draaien ja,
 • Hilde Janssens

  2 jaar geleden
  Het gaat hier niet over hoe zij zich kleedt tijdens haar sessies. Evenmin is het haar werkgever die kledingvoorschriften oplegt daar zij zelfstandige is. Het betreft wat zij privé op sociale media post. Als bepaalde figuren van Twitter en FB verwijderd worden roept men luidkeels dat dit censuur is. Wat is dit dan? En Kaat oefent haar beroep ook in eer en geweten uit hoor. Met wat zij als privépersoon doet heeft niemand zich te moeien. Wil je zulke foto's niet zien? Kijk dan ook niet.
 • RENE LENAERTS

  2 jaar geleden
  Mevrouw Bollen werkt toch zelfstandig! En heeft ze zich tijdens haar werk ooit pikant gekleed? Rare jongens die zielenknijpers.
 1. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad

  Groen en Ecolo willen ook vaccinatie­ver­lof voor privésec­tor, Dermagne legt kwestie voor aan minister­raad

  Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.
 2. Somers wil Psychologencommissie aan de tand voelen over “te pikante” Kaat Bollen: “We hoeven geen kledingpolitie”

  Somers wil Psycholo­gen­com­mis­sie aan de tand voelen over “te pikante” Kaat Bollen: “We hoeven geen kledingpo­li­tie”

  Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) wil volgende week een gesprek met de Pyschologencommissie over de zaak rond seksuologe Kaat Bollen. Zij zag zich verplicht om haar titel van psychologe in te leveren nadat de commissie haar een waarschuwing en een tuchtstraf oplegde vanwege enkele pikante foto’s op sociale media. “We hoeven hier geen kledingpolitie", klinkt het.
 1. Kaat Bollen geeft titel van psycholoog terug: “Het zal me klanten kosten, maar ik wil in eer en geweten werken”
  Showbizz

  Kaat Bollen geeft titel van psycholoog terug: “Het zal me klanten kosten, maar ik wil in eer en geweten werken”

  Kaat Bollen (35) is officieel geen psychologe meer. Ze heeft besloten om haar lidmaatschap van de Psychologencommissie op te zeggen, nadat ze ook in beroep een waarschuwing en tuchtstraf kreeg van de organisatie. Daar werd klacht tegen haar ingediend door een collega, die vond dat ze met haar sexy foto’s op sociale media de goede naam van psychologen in het gedrang bracht. “Als psycholoog zijn anno 2021 inhoudt dat ik niet mijzelf mag zijn, dan ben ik liever geen psycholoog”, aldus Bollen.
 2. Net als Kaat Bollen werd ook Dieuwke (32) afgerekend op haar vrouwelijkheid: “Er is nog nooit een verband aangetoond tussen iemands kledij en vaardigheden”, zegt professor
  PREMIUM

  Net als Kaat Bollen werd ook Dieuwke (32) afgerekend op haar vrouwelijk­heid: “Er is nog nooit een verband aangetoond tussen iemands kledij en vaardighe­den”, zegt professor

  Kaat Bollen (35) is te sexy. Dat zegt de Psychologencommissie, dat haar een waarschuwing en tuchtstraf gaf. Professor Christ’l De Landtsheer (UAntwerpen) analyseert de uitkomst van die beslissing. “Dit getuigt van dorpsmentaliteit.” Ook Dieuwke Elize van der Plas (32) werd al meermaals afgerekend op haar vrouwelijkheid en roept vrouwen op om sexy foto’s te delen op sociale media met de hashtag #istandwithkaat en #sexyandworthy.